Acer Nitro 16 CPU 95 derece oluyor

Hocam bir sorun olabilir fan modun Turbo'da mı ekran kartı bu sucaklıkları görmemesi lazım işlemci hadi 85 90'lar yine okeydir ama ekran kartın çok istiyorsan bir servise götür baksınlar fan ayarların ecoda kalmasın Turbo'ya çektiğinden emin ol öyle dene.

Turbodada denedım performanstata denedım sessize alınca FPS düşüyor ama sıcaklıklarda dusuyor anlamaıdm vallahi.

Pazartesi günü servise yollamayı düşünüyorum ama sıcaklık değil termal macun değişimi ve fan temizliği istiyorum şeklinde göndereceğim.

ne yaptıysam olmadı düzeltemedim 90 derece altına düşüremiyorum işlemciyi

acer a da yollamaya korkuyorum şahsen hem cihaz 2 hafta bende olmicak bide gelince sorun bulunamadı falan denirse kafayı yerim

boşta 70 60 lardaydı 80 lere cıkmaya basladı bide sıcaklık

Daha yeni servise yolladım arada hafta sonu vardı Total'de 4 günde aldım cihazıi RAM takıldı ve termal macun ile fan bakımı aslında fan değişimi oldu cihazı aldıktan 1 2 ay sonra 85 gibi derecelere cıkmaya baslamıstı islemci fanı bozulmuş sanırsam değiştirmişler onu gönderdiğim zamanda test yaptığımda işlemci ve GPU 100 derecelere cıkıyordu oyun olsun test olsun fark etmeksizin şu an cihaz vermesi gereken performansı veriyor işlemci maksimum 65 GPU 75 dereceyi görüyor oyundan oyuna değişiyor tabii ki Cyberpunk'ta yaptığım testler bu şekilde sorunum çözüldü tamamen ve RAM taktırmak çok büyük bir artı oldu çoğu oyunda fpsm arttı sistemin stabilitesi ve kullanabileceği kaynak çoğaldı eskiden bazı oyunlarda mesela Warzone ve Rust'ta arka planda hiçbir şey yapamıyordum şu an direk Alt Tab atıp internette gezinebiliyorum bile.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı