Acer Nitro 16 Ekranı vs AOC 24G42E

Daha fazla  
Merhaba, Acer Nitro 16 (RTX 4050, 165 Hz IPS WUXGA) ekranlı bir laptop kullanıyorum. AOC 24G42e model monitörü satın aldım. Renk doğruluğu, gecikme süresi ve genel görüntü kalitesi açısından hangisi daha tatmin edici olur? Laptop ekranından harici monitöre geçince hayal kırıklığı yaşar mıyım?

Merhaba, Acer Nitro 16 (RTX 4050, 165 Hz IPS WUXGA) ekranlı bir laptop kullanıyorum. AOC 24G42e model monitörü satın aldım. Renk doğruluğu, gecikme süresi ve genel görüntü kalitesi açısından hangisi daha tatmin edici olur? Laptop ekranından harici monitöre geçince hayal kırıklığı yaşar mıyım?
Nitro 16'nın 2023 kasasına göre yorum yaparsak, benzer renk ve parlaklıkları var.
Kontrast değerini ölçmemiş Tomhardware:
1762115161038.png

Parlaklık olarak AOC 350 Nit, Nitro 16 ise 370 Nit civarı.

Gecikme durumu belli değil. AOC 24G42e zaten kanıtlı iyi ve Nitro 16 kasasının ekranı da yanında sırıtmaz. Kontrast olarak genellikle laptop ekranları yüksek oluyor standarttan.

Nitro 16'nın 2023 kasasına göre yorum yaparsak, benzer renk ve parlaklıkları var.
Kontrast değerini ölçmemiş tomhardware:
Eki Görüntüle 2597565
Parlaklık olarak AOC 350 nit, Nitro 16 ise 370 nit civarı.

Gecikme durumu belli değil. AOC 24G42e zaten kanıtlı iyi ve Nitro 16 kasasının ekranı da yanında sırıtmaz. Kontrast olarak genellikle laptop ekranları yüksek oluyor standarttan.

Hocam alışkanlıktan ve gözüme daha güzel geldiğinden direk elime yeni ekran laptop vs gecince NVIDIA'dan ya da AMD'den digital vibrance ayarını fulluyorum daha güzel gözüküyor belki öyle kurtarır bir de ekstra ve biraz da olsa konuyla alakasız olacak ama Acer Nitro 16ların Type-C girişlerinden NVIDIA kartların görüntü verebilmesi için illa Optimus açıkmı olmalı yoksa düz NVIDIA only seçili olursa görüntü alabilir miyim?

Hocam bende 27 inç pivot versiyonu olan 27G4 var kesinlikle pişman olmazsınız.

Hocam alışkanlıktan ve gözüme daha güzel geldiğinden direk elime yeni ekran laptop vs gecince NVIDIA'dan ya da AMD'den digital vibrance ayarını fulluyorum daha güzel gözüküyor belki öyle kurtarır
Bilemiyorum ama kontrast dışında benzer olacaktırlar zaten. Kontrast ise eğer Nitro çok daha zayıfsa karanlık sahneler özellikle gece vakti sırıtır. Gelince görürsünüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı