Acer Nitro 16 laptopta GTA V oynarken GPU'nun 93 CPU'nun 100 derece olması normal mi?

Umut Renas

Femtopat
Daha fazla  
Hocam yaklaşık 3 aydir aldığım Acer Nitro 16 laptopumla düz performans modunda yaklaşık 30 dakika GTA 5 oynadım GPU 90-93 CPU 100 bulmuştu anormal bir durum var mı ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yaklaşık 3 aydir aldığım Acer Nitro 16 laptopumla düz performans modunda yaklaşık 30 dakika GTA 5 oynadım GPU 90-93 CPU 100 bulmuştu anormal bir durum var mı ne yapmam gerek?

Hocam çok ciddi sıcaklıklar bende 4050 arkadaşımda 4060'li versiyonu var 2-3 saat GTA veya CoD oynadığımızda dahi 76 dereceyi geçmedi sauna kadar cihazın çevresi açık mi?

Düz derken. Oyun/performansta mı cihaz ve arkası 3-4 cm havada mı?

Düz zeminde performans modunda normalde oynadığım ortamdan farklı bir ortamda oynadım.

Hocam çok ciddi sıcaklıklar bende 4050 arkadaşımda 4060'li versiyonu var 2-3 saat GTA veya CoD oynadığımızda dahi 76 dereceyi geçmedi sauna kadar cihazın çevresi açık mi?

Benimki de o civarda hocam 4-5 saat oynadığımı hatırlıyorum 75 geçmemişti şimdi CPU 100 GPU 93 olduğunu görünce şaşırdım.

Düz derken. Oyun/performansta mı cihaz ve arkası 3-4 cm havada mı?

Hocam yine test ettim laptop 3-4 cm havada olacak şekilde performans modunda GTA5 Ultra ayarlarda GPU 80 CPU 94 Turbo modda GPU 76 CPU 90 civarlarda anormal bir durum var mı?

Son düzenleme:
Düz zeminde performans modunda normalde oynadığım ortamdan farklı bir ortamda oynadım.

Benimki de o civarda hocam 4-5 saat oynadığımı hatırlıyorum 75 geçmemişti şimdi CPU 100 GPU 93 olduğunu görünce şaşırdım.

Hocam yine test ettim laptop 3-4 cm havada olacak şekilde performans modunda GTA 5 Ultra ayarlarda GPU 80 CPU 94 Turbo modda GPU 76 CPU 90 civarlarda anormal bir durum var mı?

CPU yine yüksek geldi hocam belki oyundan dolayıdır başka oyunlarda aynı sıcaklıklara ulaşıyor mu?

Hocam bana yine bir tik fazla geldi RDR 2 oynuyorum şu an CPU 76 geçmedi GPU 67 civarında.

Hocam doğru baktığınıza emin misiniz NitroSense'yi açtıktan sonra arka planda bekletin, oyunda biraz zaman geçirdikten sonra NitroSense'den izlemeler kismine gelerek zaman cizergesinden GPU/CPU sıcaklığına bakin çünkü NitroSense'yi actiginizda GPU/CPU sicakligi düşecektir ve oyun esnasındakı sıcaklığı gostermicektir.

Hocam doğru baktığınıza emin misiniz NitroSense'yi açtıktan sonra arka planda bekletin, oyunda biraz zaman geçirdikten sonra NitroSense'den izlemeler kismine gelerek zaman cizergesinden GPU/CPU sıcaklığına bakin çünkü NitroSense'yi actiginizda GPU/CPU sicakligi düşecektir ve oyun esnasındakı sıcaklığı gostermicektir.

Monitöre bağlı oynarken bakıyorum zaten hocam laptop monitöründe açık bıraktım öyle baktım onun haricindede MSI afteburner ile baktığımda sonuç aynı zaten cihazda sıvı metal var bunca ısınmaması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı