Acer Nitro 16 oyunlarda kasma ve düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11
Ne gibi ayar acaba? Merak ettim ben de.
Driverları kurmuştum her türlü donanım için sıra işlemciye geldi AMD'den driveri indirdikten sonra ayarlardan oyun moduna aldım ve bilgisayar ayarlarından ekran/grafik ayarları sekmesine gelip düşük gecikme ayarını yapıp bilgisayarı baştan başlattım bir anda bilgisayar 3-4 kat hızlandı.

Driverları kurmuştum her türlü donanım için sıra işlemciye geldi AMD'den driveri indirdikten sonra ayarlardan oyun moduna aldım ve bilgisayar ayarlarından ekran/grafik ayarları sekmesine gelip düşük gecikme ayarını yapıp bilgisayarı baştan başlattım bir anda bilgisayar 3-4 kat hızlandı.

Tam olarak yazar mısınız? Bende hala sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak yazar mısınız? Bende hala sorun devam ediyor.
Bilmediğinizi farz ediyorum, bilgisayar donanımı iç yazılım ile bağlantı kurmak için "Driver" adı verilen sürücülere ihtiyaç duyuyor. Bunları kurmanız gerekli mutlaka. Yapmanız gereken şeyleri söyleyeyim, Acer nitro 16 Driver yazın ve destek sekmesine yönlendirecek sitede. Oraya girip her şeyi eksiksiz kurun ardından bilgisayarı tekrar başlatın. Eğer "AMD" marka işlemci kullanıyor iseniz AMD yazılımını kurun. Ardından sürücülerini indirin. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarı baştan başlatmanız gerekir. Zaten siz bilgisayar ayarlarına girdiğiniz zaman "Yeniden başlatma gerekiyor" tarzı bir bildirim alacaksınız. Ona tıklayarak baştan açın hala yavaşlık devam ediyorsa ve ekran kartınız NVİDİA ise Nvidia panel diye aratın bilgisayarda ve oraya girdiğinizde solda sekmeler var. Orada physix ve daha birçok ayar var. İsterseniz bir plarformdan bana ulaşın size detaylı yardımcı olabilirim.

Ayarları hatırlıyor musunuz? Bende de RTX4070'li model var ama tüm oyunlarda bazen kasıyor şu an AC Valhalla oynuyorum ve kafayı yemek üzereyim.
Evet. Hocam bakın şimdi. Nvidia panelde physix kısmı var. Physix yapılandırılmasından sadece 4070 i seçin. Ayarları kayıt edin. O physix kısmında bir yer daha var hatırlamıyorum. Orda Optimus, dahili ekran kartı, 4070 yazacak. Kurcala bulursun. Ordan 4070 i seç. Bu esnada bilgisayar şarza takılı kalacak. AMD driverlari kurulu olsun ve kurduktan sonra AMD sana restart attıracak onuda yap. Bide bilgisayar ayarlarına gir ekrana tıkla grafik ayarlarına tıkla valhallayı seçip yüksek performansa al ( harici gpu yani ). İşe yaramazsa ulaşabilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı