Acer Nitro 16 şarjda değilken FPS düşüyor

Godofgoofy

Picopat
Katılım
26 Mayıs 2023
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Acer Nitro 16 model Gaming laptop kullanıyorum. CS'de Ultra grafiklerde 230 FPS ve üzeri alıyorum. Bugün köye gittik ama şarj aletini almayı unutmuşum oyuna girdim 20-30 FPS veriyor ETS'ye girdim yine aynı bayağı kasmaya başladı. Bunun sebebi nedir veya çözümü nedir? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İyi akşamlar iyi Sosyaller.
 
Güç seçeneklerinden şarjda değilken tam performansta çalışmasını ayarlayabiliyo olman lazım onu yaparsanda maksimum 1 saate fişi çekiyor genelde gaming laptoplar
Zaten gaming cihazlarda pil ömrü beklememek gerek. Güç ayarını biliyorum da fabrikadan şarjda değilken kısıtlamalı olarak geldiğini yeni öğrendim.
 
Gaming laptoplarda şarj bağlantısı kesildiğinde otomatik olarak FPS 30'a sabitlenir ki şarj daha uzun dayansın.

Bu otomatik olamaz, GeForce Experience üstüne battery Boost modu devereye girerse veya oyun optimizasyon kısmında limitlenirse olur. Yoksa 30FPS limit diye bir şey yok batarya için. GPU az güç ile fazla FPS verebilirse verir.
 
Hocam doğru ama arada 200 FPS fark olmaz. Başka bir durum var muhtemelen.

Acaba anlık bir durum muydu? Hala var mı?

Hocam dün akşam ceza yedim o yüzden cevap veremedim kusura bakmayın. Sanırım anlık bir hataydı sonra yeniden başlatıp tekrar girdim 135FPS civarı aldım. Bu bilgisayarı şarjda değilken yüksek performansla oynamanın bir yolu yok mu?

Hocam pil tasarrufundaysa mod ondan olabilir mi?

Evet pil tasarrufu modunda şarjı hemen bitmesin diye almıştım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dün akşam ceza yedim o yüzden cevap veremedim kusura bakmayın.Sanırım anlık bir hataydı sonra yeniden başlatıp tekrar girdim 135fps civarı aldım.Bu bilgisayarı şarjda değilken yüksek performansla oynamanın bir yolu yok mu?
Maalesef laptoplar şarjda değilken daha düşük performans verir. Çözüm olarak belki birkaç ayar yapılabilir ama şarjı çok düşer kısa sürede biter. Anlık durum olmasına sevindim.
 
Maalesef laptoplar şarjda değilken daha düşük performans verir. Çözüm olarak belki birkaç ayar yapılabilir ama şarjı çok düşer kısa sürede biter. Anlık durum olmasına sevindim.
Teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için.Bunu da böyle kabul edeceğim artık😀İyi sosyaller.
 

Geri
Yukarı