Acer Nitro 5 515-45 laptopta Windows 11'e geçilmeli mi?

Wuxios

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tokat
Merhaba. Windows 11'in görünüşü vs. olsun çok hoşuma gidiyor. Şu an bilgisayarım da aşırı dolu. 475 GB üzerinden 156 GB yerim kaldı. Eğer geçmeliysem de ilk önce sıfırlayıp öyle mi geçmeliyim? Yoksa Windows 11'e geçtikten sonra mı sıfırlayayım? Sıfırlamamın sebebi dediğim gibi çok dolu olması.
  • Acer Nitro 5 515-45
    AMD Ryzen 5 5600H, GTX 1650 4 GB, 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisanslı Windows 10'a sahipseniz, Windows 11'e güncelledikten sonra temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Windows 11'i de tavsiye ederim.

Temiz kurulumdan kastınız nedir hocam? Eğer Windows 11'e güncelledikten sonra sıfırla diyorsanız yaparım.
Windowsun sitesinden USBye Windows 11i yazdırıp sıfırdan format atmayı kastediyorum.

Temiz kuruluma falan gerek yok. Dosyalarınız varsa yükseltme yapabilirsiniz.
Evet yapılmak zorunda değil ancak temiz kurulum yapmak daha sağlıklı olacaktır.

Sağlık derken, hangi konuda sağlık? Açıklarsanız sevinirim.
Eski windowsun bırakacağı gereksiz çöp dosyalardan bahsediyorum hocam. Güncelleştirerek de kullanmaya devam edilebilir tabii ki ancak mümkünse temiz kurulumla hiçbir artık dosya kalmadan kullanmaya devam etmek daha sağlıklı olur ondan bahsediyorum.

Eski Windows'un bırakacağı gereksiz çöp dosyalardan bahsediyorum hocam. Güncelleştirerek de kullanmaya devam edilebilir tabii ki ancak mümkünse temiz kurulumla hiçbir artık dosya kalmadan kullanmaya devam etmek daha sağlıklı olur ondan bahsediyorum.

Eski Windows'un bırakacağı windows.old dosyasından başka dosya yok, onu da manuel olarak silebiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı