Çözüm Acer Nitro 5 AN-515-42 yüksek sıcaklık ve FPS düşmesi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkansavci

Decapat
Selamlar, yaklaşık bir hafta önce bir konu oluşturmuş ve yardım istemiştim. Sorunum oyunlarda aldığım düşük FPS ve FPS düşmesi sorunuydu. Bilgisayar özelliklerimin fazlasıyla karşıladığı bazı oyunlarda bile aynı sorunları yaşıyordum. Bu sorunu çözdüm ve yeni bir konu olarak paylaşmak istedim. Çünkü aynı marka ve model bilgisayarlarda bu sorunu yaşayan çok fazla insan var. 2 aynı marka ve model bilgisayarda denendi ve işe yaradı.

Sorun: Acer Nitro 5 - AN-515-X modelinde sistem özelliklerinin fazlasıyla karşıladığı oyunlarda dahi FPS düşmesi, anlık donmalar, kasmalar, yüksek sıcaklık.

Çözüm:
bilgisayarınızın fanlarını ve ızgaralarını temizleme vakti gelmiş demek. Bilgisayardan, söküp takma toplama işlerinden anlayan biriyseniz küçük bir yıldız tornavida ve incecik bir düz tornavida işinizi görecektir, tercihen bir set. Bilgisayarınızı Acer servisine temizlik ve termal macun yenilemesi talebiyle de gönderebilirsiniz. Termal macun ve temizlik işe yaramaz diye düşünmeyin, 3 aylık yeni bir bilgisayarın fan ve ızgaralarından çıkan tozu, saçı görseniz mideniz bulanır.

Not: termal macun yeni bilgisayarlarda tercih meselesidir.
Not2: Bu temizlik sonrası ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin.
Not3: Varsa Windows Update'lerini yapmayı unutmayın.
Not4: Oyun oynarken laptopunuzu fişte ve "yüksek performans modu"nda kullanın.

Farklı sorunlar için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı