Acer Nitro 5 an 515-55 için SSD önerisi

quetzalcoatll

Hectopat
Selamlar öncelikle merhaba, telefonumun hafızası dolduğu için şu sıralar 256/512 GB şeklinde flash bellek araştırıyordum sonrasında laptopumun depolamasınında güncel oyunlara yetmemeye başladığını fark ettim. Aklıma sonrasında 1-2 TB uzun ömürlü SSD alıp kendi dosyalarımı atıp oyunlarımı yüklemek daha mantıklı geldi. Acer Nitro 5 an 515-55 i5 10300H 1660 Ti laptop kullanıyorum halihazırda bilgisayarımda NVMe M.2 SSD var ikinci bir M.2 soketi var mı bilmiyorum ama SATA SSD takılabiliyor. Uzun ömürlü olması maksadıyla M.2 almak daha mantıklı geldi ileride olası bilgisayar değiştirme ihtimalime karşı çevirici aparat almayı düşünüyorum. Bütçe çok aşmadığı sürece önemli değil, kronik sorun olmaması mühim (daha önce Adata SATA SSD'de tecrübem oldu), önerilerinizi bekliyorum iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığınız modele göre bakınca ikinci bir M.2 SSD yuvası olduğu gözüküyor.

Fiyat performans için;

Yüksek hız ve çok daha iyi kalite için;

Ayrıca üstte bulunan Kingston'in 2 TB olanın da fiyatı uygun.

Ben 990 Pro kullanıyorum. Çok memnunum, tavsiye ederim.

Yazdığınız modele göre bakınca ikinci bir M.2 SSD yuvası olduğu gözüküyor.

Fiyat performans için;

Yüksek hız ve çok daha iyi kalite için;

Ayrıca üstte bulunan Kingston'in 2 TB olanın da fiyatı uygun.

Ben 990 Pro kullanıyorum. Çok memnunum, tavsiye ederim.

Teşekkür ederim hocam fakat aklıma takılan birkaç nokta var şimdi bu SSD'yi aldıktan sonra montajı kolay mı? Eğer hassas ise tanıdığım güvenilir bir bilgisayarcıya taktırmayı düşünüyorum aynı zamanda termal macunu da aradan çıkartmış olurum. Bu arada yukarıdaki attığınız link hata veriyor kendim arattım kaliteli duruyor alttaki attığınız Samsung M.2'de NVMe yok sanırım bir sorun çıkartır mı?

Teşekkür ederim hocam fakat aklıma takılan birkaç nokta var şimdi bu SSD'yi aldıktan sonra montajı kolay mı? Eğer hassas ise tanıdığım güvenilir bir bilgisayarcıya taktırmayı düşünüyorum aynı zamanda termal macunu da aradan çıkartmış olurum. Bu arada yukarıdaki attığınız link hata veriyor kendim arattım kaliteli duruyor alttaki attığınız Samsung M.2'de NVMe yok sanırım bir sorun çıkartır mı?

Basit ama sistemin ters ise sıkıntı bütün PC'yi sökmen gerek.

Nitro 5 515-45 modelini kullanmıştım. Kapağı açınca zaten SSD yuvası direkt fark ediliyor. Üzerinde ek kapak vs yok. Yuvasına takıp vidalayabilirsiniz.

Gayet kolay takılıyor. Kapak üzerindeki bir kaç vida sonrasında tüm portlar gözüküyor. Bu model ile ilgili bir sorum olacaktı. Termal temizliğini siz mi yapıyorsunuz? Serviste mi temizletiyorsunuz? Ve ne kadar sürede bir temizletiyorsunuz? Çok sık fanlar doluyor mu? Teşekkürler.

Gayet kolay takılıyor. Kapak üzerindeki birkaç vida sonrasında tüm portlar gözüküyor. Bu model ile ilgili bir sorum olacaktı. Termal temizliğini siz mi yapıyorsunuz? Serviste mi temizletiyorsunuz? Ve ne kadar sürede bir temizletiyorsunuz? Çok sık fanlar doluyor mu? Teşekkürler.

Hocam laptopu aldığımdan bu yana 1 defa içini açtım 1.5 sene oluyor servise hiç yollamadım.

Isınma oluyor mu? Alındığından bu yana ısı aynı seviyelerde mi? Fanlar çabuk doldu mu? Yoksa hala stabil mi?

Macun değiştirince doğal olarak aynı ilk aldığım günlerdeki ısıyı veriyor kuruyana kadar. 2.5 sene boyunca fabrikasyon macun ile içini hiç açmadan kullanmıştım fanları doğal olarak toz tutmuştu ama hiç fan dolması/çalışmaması gibi bir durumla karşı karşıya kalmadım. Yeni çıkan laptopların akıbeti nedir bilmiyorum fakat ben aldığımda 85'lerde geziniyordu soğutucu kullanıyorum birkaç derece fayda ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı