Acer Nitro 5 AN515-43 LoL'de düşük GPU kullanımı sorunu

ardakucuk

Hectopat
Daha fazla  
Daha birkaç gün önce aldığım bir dizüstü bilgisayarımda (Acer Nitro 5 AN515-43) GTX1650 ekran kartım ve Ryzen 3550H işlemcim var. Tabi ayrıyeten Vega 8 ekran kartı da var bilgisayarın kendisinin. MSI Afterburner'dan GPU kullanımına baktığımda LoL oynarken başlarda GPU1 yani Vega 8 ekran kartının kullanımı %90'lara kadar ulaşabiliyordu ama GPU2 yani GTX1650 ekran kartımın kullanımı %25-35 arası değişiyordu. FPS olarak internette tamamen aynı bilgisayarın benchmarklarına baktığımda maksimum ayarlarda 150 FPS alıyordu fakat ben aynı ayarlarda 110'u geçemiyordum. Sonradan Windows grafik ayarlarından PUBG CS:GO LoL gibi oyunları ekleyip Windows'un kendi kararından yüksek performansa aldık. Diğer oyunlarda farkı bariz bir şekilde gördüm. Fakat LoL'de bir fark göremedim hatta ve hatta geçen girdiğim oyunda FPS'im 50'ye kadar düştü ve Vega 8'in kullanımı %0'dı. Ne yaptıysam FPS'i arttıramadım. Bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL gibi bir oyunda GPU kullanım oranı düşük olur. Ekran kartını çok kullanmayan bir oyun. Bütün benchmark videolarına bakabilirsiniz. Oyun oynarken sadece bir tane ekran kartı kullanılır. Yani ya Vega 8 ya da GTX 1650 kullanılır. İkisini beraber kullanma durumu olmaz. Oyunlarda GTX 1650'yi kullanıyor olmanız lazım. Dediğiniz değerler tam olarak neyi ifade ediyor bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı