Acer Nitro 5 AN515-46 ekran renkleri çok kötü

qnpases

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 ay önce Acer Nitro 5 AN515-46 model bir laptop aldım. Aldığımda 1-2 saat laptopun kendi ekranını kullandım ve görüntü bayağı soluk, göz yorucuydu. Monitöre taktığımdan çok da uğraşmak istemedim. Sonra tatile gittim ve monitörü götürmedim. Laptopun kendi ekranı çok soluk ve göz yorucu. 30 dakika geçirdikten sonra gözlerimden yaş gelmeye başladı. Sorun benim laptopta mı yoksa seride mi böyle? Çözümü var mıdır?

Bende de Nitro 5 var GTX 1650 i511400H modeli bana çok sorun yaratmadı belki sorun sizin panelde olabilir görsel paylaşır mısınız?

Merhaba, 2 ay önce Acer Nitro 5 AN515-46 model bir laptop aldım. Aldığımda 1-2 saat laptopun kendi ekranını kullandım ve görüntü bayağı soluk, göz yorucuydu. Monitöre taktığımdan çok da uğraşmak istemedim. Sonra tatile gittim ve monitörü götürmedim. Laptopun kendi ekranı çok soluk ve göz yorucu. 30 dakika geçirdikten sonra gözlerimden yaş gelmeye başladı. Sorun benim laptopta mı yoksa seride mi böyle? Çözümü var mıdır?

Panelle ilgili bir sorun olabilir.
Aynı model cihaz arkadaşımda var ancak böyle bir sorun yaşamadık.
Görselden ne kadar emin olabiliriz bilmiyorum ama konuyla ilgili örnek bir görüntü paylaşabilir misiniz?

Bende de Nitro 5 var GTX 1650 i511400H modeli bana çok sorun yaratmadı belki sorun sizin panelde olabilir görsel paylaşır mısınız?
Panelle ilgili bir sorun olabilir.
Aynı model cihaz arkadaşımda var ancak böyle bir sorun yaşamadık.
Görselden ne kadar emin olabiliriz bilmiyorum ama konuyla ilgili örnek bir görüntü paylaşabilir misiniz?
Maalesef şu an telefon kameramın berbat ötesi olmasından dolayı görüntü paylaşamıyorum ama soluk ve karanlık karışımı bir renklere sahip diyebilirim. Ayarlardan parlaklığı açınca da beyaz renkli şeyler gözükmemeye veya çok parlak olmaya başlıyor.

Benim Nitro'da hiç öyle sorun olmuyor.

O zaman sorun bende sanırım. 😕

Buradan AMD Adrenalin Edition yazılımını indirip bilgisayarınıza kurun.
Eğer bilgisayarda yüklüyse indirmenize gerek yok.
Yüklü olan uygulamanın çalışmaması durumunda programı onarmak için tekrar indirip kurulum adımlarını takip edebilirsiniz.
İndirdikten/programı açtıktan sonra:

1703751219005.png

Oyun sekmesinin altından Ekran'a giriş yapın.
Daha sonra karşınıza yukarıdaki gibi ekran açılacak.
Ayarları benim gibi yapın.
Düzelmemesi durumunda açmış olduğunuz bu pencerenin sağ üst tarafında Masaüstü Rengi seçeneğine basın ve oradan ekran renk ayarlamasını sağlayın.
Bu işlemleri yaparken bilgisayar ekranının en yüksek parlaklıkta olduğundan emin olun.

@qnpases
Ayrıca bilgisayarın BIOS'una girdiğiniz zaman aynı ekran solukluğu devam ediyor mu kontrol ediniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı