Acer Nitro 5 AN515-55 işlemci 98 dereceyi görüyor

Bütçe
300

Olmayanı Arayan

Hectopat
Merhaba,

1.5 ay önce aldığım Acer Nitro 5 AN515-55 isimli bilgisayarımın işlemcisi;
GTAV (Ultra grafikler) sırasında 98,
R6 (Ultra grafikler) sırasında 96.
Dereceleri görüyor. Herhangi bir FPS düşüşü, kapanma, el yakma sorunuyla karşılaşmadım ama 98 derece insanı korkutuyor. Normalde de 60 - 50 derecelerde gezen bu işlemcinin bu kadar ısınması normal midir? Çözüm olarak ne önerebilirsiniz? Eğer soğutucu almamı tavsiye ederseniz herhangi bir soğutucu önerebilir misiniz? (bütçe: 300TL)
Ürünün linki: Nitro 5 AN515-55
Not: Bilgisayarı ahşap, düz bir masada herhangi bir altlık olmadan kullanıyorum ve fan çıkışlarını kapatan, engelleyen hiçbir şey yok.
Not2: Ölçümleri Nitro Sense programı üzerinden yapıyorum.
Not3: Oyun esnasında fanları kendim maksimum hızına alıyorum (işlemci fanı 5000 RPM'de dönüyor)
Not4: Ekran kartı sıcaklığı asla 85 dereceyi geçmiyor.
İşlemci: i7-10750H 2.60 GHz (6 çekirdek)
Ekran kartı: RTX3060.
RAM: 32 GB.
Güç kaynağı maksimum güç: 180W.

isa.png

Laptop soğutucu alın mutlaka. Ayrıca işlemciye undervolt yapabilirsiniz eğer Acer seçenek sunuyorsa. 10. nesil Intel işlemciler bu sıcaklıkları görüyor genelde.

Oda sıcaklığı kaç derece?
+30
Çözümü buldum arkadaşlar;
FPS'i 60'a sabitlemek. Böylelikle sistemim yüksek FPS almak için kendini yormadı ve daha az çalıştı. Doğal olarak daha az ısındı.
Tx Red Alert tavsiye ederim zamanında kullanma fırsatım oldu başarılı.

Dediğiniz soğutucuyla denediğimde ekran kartı 70'lere işlemci ise 93'lere kadar düştü. Bu sıcaklık yeterli midir yoksa daha da düşürmek için başka şeyler mi denemeliyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı