Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-57 düşük oyun performansı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba. Bu laptopu bugün elime aldım. Oyun testlerinde istediğim performansı pek yakalayamadım. Bunun sebebi eksik sürücülerden olabilir mi diyeceğim ama sürücüleri tam kurdum. Sistemin özelliklerini aşağıya yazayım. Kusuru göreceksiniz hemen ama sadece RAM kaynaklı olabilecek bir hadise midir?

Intel i7-11800H

8GB RAM

512GB SSD

GeForce RTX 3060

Ekstra bir 8 GB RAM performans sorununu çözer mi sizce? Örnek bir sorun olarak Dying Light 2 Ultra ayarlarda çok donuyor ama rahatça oynatması lazım (DLSS dahil). Overwatch 2'de 10-20 arası FPS droplar oluyor.

Çözüm
Hocam hiç driver filan aramayın %100 RAM'den kaynaklı Windows'ta Opera Spotify açtığın zaman bile 6-7 GB RAM kullanimi oluyor. RAM gelsin takın deneyin sıkıntı olursa ondan sonra konuşalım.

RAM gelince durum değerlendirmesi yaparız. Before after şekilde benchmark testleri de yaparım vakit olursa.

Üzerinden 1 yıl geçmiş. Arkadaşlar RAM değişimi yapınca ahım şahım bir değişiklik olmadı ama sistem aşırı rahatladı. Oyunlardaki kasma sebebinin ana kaynağı da ısınmaymış. 1 yıllık serüvende bir sürü konu açtım ve sonunda cihazı sorunsuz kullanıyorum.

Sıvı metal + PuTTY yenilemesi yaptım. Temiz Windows 10 kurup sürücüleri Windows'un kararına bıraktım. Ek olarak cihazdaki çekirdek yalıtım ayarını kapatınca işlemci kullanımları aşırı azaldı.

Sorundan muzdarip arkadaşlar bu çözümleri uygularsa sorunları çözülür büyük olasılıkla.
Merhaba. Bu laptopu bugün elime aldım. Oyun testlerinde istediğim performansı pek yakalayamadım. Bunun sebebi eksik sürücülerden olabilir mi diyeceğim ama sürücüleri tam kurdum. Sistemin özelliklerini aşağıya yazayım. Kusuru göreceksiniz hemen ama sadece RAM kaynaklı olabilecek bir hadise midir?

Intel i7-11800H

8 GB RAM

512 GB SSD

GeForce RTX 3060

ekstra bir 8 GB RAM performans sorununu çözer mi sizce? Örnek bir sorun olarak Dying Light 2 Ultra ayarlarda çok donuyor ama rahatça oynatması lazım (DLSS dahil). Overwatch 2'de 10-20 arası FPS droplar oluyor.

PC'yi performans moduna aldınız mı? 8 GB RAM günümzde yetersiz kalıyor 16 GB yapmanızda fayda var.

PC'yi performans moduna aldınız mı? 8 GB RAM günümzde yersiz kalıyor 16 GB yapmanızda fayda var.

Evet ayarların sınırlarını zorladım. Gözden kaçan bir şey olabilir mi? 8 GB RAM kendim eklersem cihaz garanti dışı kalır mı sizce?

%90 ihtimal ile ram yüzündendir.

RAM önerisi bu konu altından alabilir miyim eğer anlıyorsanız. CPU-Z değerlerim aşağıdaki gibidir:

1688492766375.png

1688492804105.png

SPD kısmında 8 slot vardı bu arada. Bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı