Acer Nitro 5 boşta 85 derece

knk256

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Kuyumcu
RAM
16(8.2) 3200Mhz
Ekran kartı
Rtx3060 140W
Anakart
Acer
İşlemci
İ7 12700H
Merhaba arkadaşlar. Nitro 5 kullanıyorum. Cihazım boşta 75-95 derecelerde geziyor. Daha doğrusu hiç ellemeden 5 dakika bırakırsam sıcaklık 60'a düşüyor. Mouse hareket ettiği anda sıcaklık 80-90 seviyesine çıkıyor ve hiç açık program olmamasına rağmen. 1 ay önce macun değişimi yaptı servis. İade veya değişim başvurusu yapsam sizce olumlu sonuçlanır mı? 6 ay içinde ikinci arıza olduğu için resmi olarak değişim talep edebiliyorum ama sizce kabul ederler mi?

Cihaz pilde bile 70 derecelerde geziyor.

Not: Cihazın fanları 3000-3500 RPM bandından düşmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu olayı biliyorum hocam kullandım ama buna rağmen 60 derecelerde geziyor ve oyunlarda çok fazla FPS kaybı yaşadım bu yüzden.

Uğraşmak istemiyorum ve 12.nesilde kapalı diye biliyorum.

Fareyi hareket ettirdiğinde sıcaklığın fırlamasının tek sebebi, soğutmada sorun olması.

Yüksek ihtimalle bloğu takamadı ya da termal macun patates.

Servise vermeden önce de aynıydı aldım hala aynı şu an daha kotu yarin değişim talep edeceğim 1 ay cihaz siz kalacağım mecbur.

Bencede, ya termal macun yerine diş macunu sürmüşler ya da soğutma bloğunu düzgün takamamışlar.

Servis...

Katılıyorum, hiç saçma sapan şunu kapa şuraya gir şunu yap vs ayarlara ya da undervolt yapmaya gerek yok.

Yeni formatlanmış bir cihazın boşta 90 derece olmasının başka bir açıklaması yok.

1 ay oldu format atalı ancak oyunları Steam'den kuruyorum sürekli Defender açık haftada 1 tarama yapıyorum.

Bence de değişim talep edin hiç uğraşmanıza bile gerek yok.

1 ay çok uzun süre ancak başka seçenek yok artık işletmeleri hızlandırmaya çalışacağım sadece çarşamba sabahi teslim edeceğim.

Üstünden bayağı süre geçmiş ama sonuç ne oldu acaba? Bende de aynı problem var cihaz 1.5 senelik bir kere anakart değişimi yaşadı ve sorunlarım başladı. İşlemci aşırı ısınıyor ve frekans düşürüyor. Anakart değişmeden önceki performansı yok. Termal macunun patates olmasından şüpheleniyorum. Servislerine 10 defa gitmişimdir ilgili gibi davranıp dediklerinizi sallamıyorlar tamam tamam hallederiz dedikten sonra gönderiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…