Acer Nitro 5 Core i5 9300H performans düşüklüğü

osmanx51

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugün Vatan Bilgisayar'dan aldığım Acer laptopum beni çok hayal kırıklığına uğrattı. LoL gibi bir oyunda FPS'im 100 120 arası ve oyunda donmalar takılmalar oluyor. İlk açtığımda 30 FPS alıyordum, ekran kartını güncelleyince 120 gibi bir değere çıktı. Ben masaüstü sistemimde Ryzen 5 2600 işlemci GTX 1050 ile daha iyi performans görüntü kalitesi oynanış kalitesi alıyordum. Sizce neden bir sorun mu var acaba? Aldığım laptop bu Acer Nitro 5 Core i5 9300H Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazda MUX yok. Çift kanal RAM var mı? Haricî monitöre veya televizyona bağlayıp bakabilir misiniz? Sıcaklık gibi şeylerden kaynaklı değilse büyük ihtimalle bundan kaynaklı.
Ben de sıcaklık kısmına değineyim. O elinizdeki bilgisayar ısınmaya oldukça meyilli. Cihazınızda ısınma kaynaklı kısma olabilir. ThrottleStop yükleyin. Alta alma tuşuna basın ve oyuna girin. En az 15 dakika kadar oynayın. Ardından ThrottleStop'u yeniden açın ve Limits sekmesine bakın. Program görev çubuğunda simgelerin olduğu kısma gidiyor oradan açabilirsiniz. Bu bize epey bilgi verir.

Cihazda MUX yok. Çift kanal RAM var mı? Haricî monitöre veya televizyona bağlayıp bakabilir misiniz? Sıcaklık gibi şeylerden kaynaklı değilse büyük ihtimalle bundan kaynaklı.

NVIDIA ile ekran kartımın çalışıp çalışmadığını görebiliyorum ve oyunda 2060 ekran kartı çalışıyor.
Masaüstü performansıyla dizüstü farklı performans göstermesi normaldir evet ama sonuçta aldığım dandik bir sistem değilki böyle sorunlar yaşamam normal mi?
Ben de sıcaklık kısmına değineyim. O elinizdeki bilgisayar ısınmaya oldukça meyilli. Cihazınızda ısınma kaynaklı kısma olabilir. ThrottleStop yükleyin. Alta alma tuşuna basın ve oyuna girin. En az 15 dakika kadar oynayın. Ardından ThrottleStop'u yeniden açın ve limits sekmesine bakın. Program görev çubuğunda simgelerin olduğu kısma gidiyor oradan açabilirsiniz. Bu bize epey bilgi verir.

Söylediğiniz program inmedi PC'ye hata verdi ama Acer uygulamasından sıcaklık değerlerini takip ediyorum 60 65 derece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı