Acer Nitro 5 CPU 2.19 GHz'de sabit kalıyor

elcezeri42

Hectopat
Acer Nitro 5.
i5-8300H.
GTX 1050 Ti.
8 GB RAM.
128 GB SSD.
1TB HDD.
Laptop sürekli 3.9GHz'de yani maksimum Çalışıyordu. Yani boştayken bile böyleydi ve sürekli 78-95 derece arasında çalışıyordu. Bugün bunu nasıl düzeltebileceğim ile ilgili bir yazı okudum ve işlemci güç yönetimi kısmında %100'leri %99'a ve %5'i de %40'a çektim ve her şey düzeldi. 2.19GHz'ye düştü ancak bu sefer de sürekli 2.19 gösteriyor, neden böyle ve bunu nasıl düzeltirim?

Az önce Forza Horizon 4 oynadım ve herhangi bir drop, FPS düşmesi olmadı ama görev yöneticisini açtığımda hala 2.19 gözüküyordu. FH4 gibi bir oyunda 3.9 olması gerekmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de boşta 3.9 GHz hızda çalışıyor, Cyberpunk oynarken 2.30 GHz seviyelerinde çalışıyor işlemci sıcaklığım da 79 derece yani çok değil bu durumu ben de anlayamadım. Cihazı oyun modunda kullanıyorum.

Acer Nitro 5.
i5-8300H.
GTX 1050 Ti.
8 GB RAM.
128 GB SSD.
1TB HDD.
Laptop sürekli 3.9GHz'de yani maksimum çalışıyordu. Yani boştayken bile böyleydi ve sürekli 78-95 derece arasında çalışıyordu. Bugün bunu nasıl düzeltebileceğim ile ilgili bir yazı okudum ve işlemci güç yönetimi kısmında %100'leri %99'a ve %5'i de %40'a çektim ve her şey düzeldi. 2.19GHz'ye düştü ancak bu sefer de sürekli 2.19 gösteriyor, neden böyle ve bunu nasıl düzeltirim?

Az önce Forza Horizon 4 oynadım ve herhangi bir drop, FPS düşmesi olmadı ama görev yöneticisini açtığımda hala 2.19 gözüküyordu. FH4 gibi bir oyunda 3.9 olması gerekmez mi?

Yüksek performansta ise dengeli moda alın. Oyunu da ekran kartı ile özel olarak açın. Oyun içinden değerlere bakın MSI Afterburner uygulaması ile.

Hocam iyi akşamlar ani FPS düşüşü işlemciye zarar vermemek için oluyor yani şu şekilde: İşlemciniz 3.9 GHz'de çalışırken yüksek FPS görüyorsunuz VR pcniz zorlanmaması için ani olarak hız inidiriyor ve bu da FPS drobuna yol açıyor. Sizin yaptığınız ayar ise Turbo'yu kapatmaktadır yanii herhangi bir sorun yok 2.19'da çalışmasının sebebi Turbo'yu devre dışı bırakmanız iyi günler.

Acer Nitro 5.
i5-8300H.
GTX 1050 Ti.
8 GB RAM.
128 GB SSD.
1TB HDD.
Laptop sürekli 3.9GHz'de yani maksimum Çalışıyordu. Yani boştayken bile böyleydi ve sürekli 78-95 derece arasında çalışıyordu. Bugün bunu nasıl düzeltebileceğim ile ilgili bir yazı okudum ve işlemci güç yönetimi kısmında %100'leri %99'a ve %5'i de %40'a çektim ve her şey düzeldi. 2.19GHz'ye düştü ancak bu sefer de sürekli 2.19 gösteriyor, neden böyle ve bunu nasıl düzeltirim?

Yeni bir plan açıp değerleri şöyle girin:
İşlemci performansı çekirdek park etme en düşük çekirdek sayısı = %50
En düşük işlemci durumu = %25
İşlemci performansı çekirdek park etme en yüksek çekirdek sayısı = %99
En yüksek işlemci durumu = %100 deneyin sorun devam ederse %99 deneyin.

İsterseniz UV yaparak birkaç derece olsa da sıcaklığın düşmesini sağlayabiliriz.

Hocam iyi akşamlar ani FPS düşüşü işlemciye zarar vermemek için oluyor yani şu şekilde: İşlemciniz 3.9 GHz'de çalışırken yüksek FPS görüyorsunuz VR pcniz zorlanmaması için ani olarak hız inidiriyor ve bu da FPS drobuna yol açıyor. Sizin yaptığınız ayar ise Turbo'yu kapatmaktadır yanii herhangi bir sorun yok 2.19'da çalışmasının sebebi Turbo'yu devre dışı bırakmanız iyi günler.

Çok teşekkür ederim. Ancak hala anlamadım %100 iken 3.9GHz %99 iken 2.19GHz oluyor bunun ortası yani aktif olarak değişeni yok mu niye böyle?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı