Acer Nitro 5 dizüstü bilgisayara format atılmalı mı?

asfaloth5

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım Acer Nitro 5. 2 sene önce almıştım. Bir sene öncesine kadar oyunlardaki FPS'im çok iyiydi ama birkaç aydır bilgisayar performansımda gözle görülür azalma var. Bütün sürücüleri güncel tutuyorum ama durum aynı. Zamanında FPS'i arttırmak için 3. parti yazılımlar yüklemiştim pek de güvenilir olmayan yerlerden. Şu anda çok fazla program var bilgisayarımda silerek başa çıkamayacağım gibi. Sizce format atmalı mıyım? Daha önce hiç format atmadım nasıl format atılır? Bilgisayarımda önemli bir şeyim yok her şey silinebilir önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yedekleme yaparak sıfırlayın hocam. Sıfırlamak her zaman iyidir 2-3 yılda bir.

Format atmak mantıklı bir çözüm gibi görünüyor.

Format atmak mantıklı bir çözüm gibi görünüyor.
hocam pek hakim değilim dediğim gibi,hangi format şeklini yapayım? Bios üzerinden mi windows üzerinden mi? Bios biraz uğraştırıcı gibi sizce çok farkı olur mu ikisinin performansa etki açısından?

Yedekleme yaparak sıfırlayın hocam. Sıfırlamak her zaman iyidir 2-3 yılda bir.
hocam pek hakim değilim dediğim gibi,hangi format şeklini yapayım? Bios üzerinden mi windows üzerinden mi? Bios biraz uğraştırıcı gibi sizce çok farkı olur mu ikisinin performansa etki açısından?

Hocam pek hakim değilim dediğim gibi, hangi format şeklini yapayım? BIOS üzerinden mi Windows üzerinden mi? BIOS biraz uğraştırıcı gibi sizce çok farkı olur mu ikisinin performansa etki açısından?

Hocam ayarlar üzerinden sıfırlama yapabilirsiniz.

Eğer amacın tertemiz bir başlangıç ve performans artışı ise işe yarayabilir ama %50 şeklinde kesin olur diyemem.

Çünkü dosyaları kendin silsen bile aynı sonuç oluyor Windows senin yerine dosyaları siliyor, BIOS ve Windows sürümü aynı kalıyor.

Ama bence USB bellek üzerinden format atın bilgisayar hakkında anlayan bir arkadaşın varsa onunla beraber format atabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…