Acer Nitro 5 fan maksimumda çalışırken titreme sesi geliyor

Katılım
14 Ocak 2022
Mesajlar
216
RDR2'ye girecektim, girmeden önce NitroSense'de fanları bir maksimumda çalıştırayım dedim, merak ettim. Maksimumda çalışınca laptopta titreme sesi gibi (zzzzz) ses geliyor. Masadan bağlantısını kestim laptopun, elimle tuttum ama yine geliyor. Bunda korkulacak bir şey var mı? Ve arada sırada test etmek için fanı maksimumda çalıştırmanın fana herhangi bir zararı olur mu?

Acer Nitro 5
16 GB RAM.
i5 12500H.
RTX 4050.
Bende de aynısı var sizce normal mi? @Senyör Kesada @Bestty @Astiva
 
Titreme fanda balans bozukluğu olduğu yani fanın bir tarafının diğer tarafından daha ağır olduğu anlamına gelir, bunun nedeni yapısal veya üretimsel bir hasar yoksa fana yapışan tozlardır, çok fazla değilse genelde bir sorun çıkarmaz, çok fazla ise zaman fanın göbeği boşluk yapar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir de CPU 92 GPU ise 80 dereceleri görüyor oyunlarda bu normal mi?
Benim CPU GTA V'i ilk yüklediğimde 100 dereceyi görmüştü ( NitroSense öyle gösteriyordu doğruysa eğer). Ondan sonra TurboBoost kapattım, şimdi 65 derecelerde oynuyorum rahat rahat. Tabii ki kayda değer bir FPS düşüşü olmuştu (170~ -> 110).
 
Benim CPU GTA VI ilk yüklediğimde 100 dereceyi görmüştü ( NitroSense öyle gösteriyordu doğruysa eğer). Ondan sonra Turbo Boost kapattım, şimdi 65 derecelerde oynuyorum rahat rahat. Tabii ki kayda değer bir FPS düşüşü olmuştu (170~ -> 110).

CoD Warzone de 20 FPS oynadı yaptığım testlere göre ama harita ve o anki konuma göre değişiklik olabilir.
 

Geri
Yukarı