Acer Nitro 5 FPS düşmesi

Zapotocny

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 Gb Ram
SSD veya HDD modeli
256 GB SSD
Ekran kartı
1050 Tİ
İşlemci
AMD Ryzen 5 3550 h
Acer Nitro 5 laptopa sahibim ve oyunlarda sürekli olarak FPS'im 1'e düşüyor yardımcı olabilir misiniz acaba?

Isı değerlerim ekrandaki gibi GPU kullanımı ve CPU kullanımı anlık olarak düşüyor.
Termal macunlarımı 1 ay önce yenilettim ama çözüm olmadı.

drop.png

Alındığından beri formatlanmadıysa format denenebilir.
Cevabınız için teşekkür ederim 1.5 senedir kullanıyorum 3-4 defa format attım. Yakın zamanda da denedim formatı.

Arka planda çalışan uygulamaların sayısını minimuma indirip denediniz mi? Ram kullanımı FPS dropa neden olabiliyor
Kontrol ettim gereksiz hiç bir şey çalışmıyor teşekkür ederim cevabınız için.

Afterburner kullanarak bilgileri atar mısınız?
Doğru yeri mi attım bilmiyorum ama ısı değerlerim bu sanırım farklı bi yere bakmam gerekiyorsa söyler misiniz

Dosya Ekleri

• drop2.png
    drop2.png
    902,9 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim 1.5 senedir kullanıyorum 3-4 defa format attım. Yakın zamanda da denedim formatı.

Kontrol ettim gereksiz hiç bir şey çalışmıyor teşekkür ederim cevabınız için.

Doğru yeri mi attım bilmiyorum ama ısı değerlerim bu sanırım farklı bi yere bakmam gerekiyorsa söyler misiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buna bakarak yapabilirsin. Daha sonra oyuna giriş yaptığında sol yukarıda değerler olacaktır. O değerleri atman gerek. Belki oranın derecelerinde bir sorun vardır. Isı vs gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buna bakarak yapabilirsin. Daha sonra oyuna giriş yaptığında sol yukarıda değerler olacaktır. O değerleri atman gerek. Belki oranın derecelerinde bir sorun vardır. Isı vs gibi.

Sıcaklıklar bu dereceye kadar çıkıyormuş öğrenmiş oldum. Bu değerlerden sonra 3-5 saniye arası fps 1 e kadar düşüyor. Sonra tekrar normale dönüyor.

Dosya Ekleri

• bttt.png
    bttt.png
    3 MB · Görüntüleme: 39
Sıcaklıklar bu dereceye kadar çıkıyormuş öğrenmiş oldum. Bu değerlerden sonra 3-5 saniye arası fps 1 e kadar düşüyor. Sonra tekrar normale dönüyor.
Sorununuz sıcaklık. Bende de Acer Nitro 5 var 90 dereceyi geçtiği anda biraz frekans düşürüp 90 derecenin altına çekiyor sıcaklığı. Sizde ise 100 dereceyi geçmiş. Çok tehlikeli. Kaliteli bir yerde bilgisayarınıza tam kapsamlı temizlik ve tekrardan macun yeniletme işlemi yaptırmanızı öneririm.

Chipset Reballing yaptırmamı önerdi yakınımdaki bilgisayarcı. Faydası olur mu ya da başka önerileriniz var mı acaba ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı