HP Pavilion ısınıyor ve pumpout oluyor

Ali Fırat Baz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Samsung CL22 1600 MHz (3200 MTs)
Ekran kartı
RTX 3050 Mobile 60W
Anakart
HP-88DE
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800H
Merhaba,

HP Pavilion Gaming 15-ec2004nt laptopumda çözemediğim bir işlemci (CPU) ısınma problemi yaşıyorum ve yardıma ihtiyacım var.

Sorunun Detayları:
Sadece işlemci tarafında aşırı ısınma mevcut (101°C). GPU’da herhangi bir sorun yok. Termal macunun pump-out etkisi nedeniyle overheating yaşandığını düşünüyorum.

Şimdiye kadar iki kez termal macun değişimi yaptım:

• İlkinde HY510 kullandım, kalitesiz olduğu için işe yaramadı.
  • İkincisinde Thermalright TF7 uyguladım; ilk başta çok iyi sonuç verdi ancak 1 ay sonra tekrar 100°C seviyelerine yükseldi.

Asıl sorum:
Bu modelde Honeywell PTM 7950 kullanmak kalıcı bir çözüm sağlar mı?

PTM 7950'nin laptoplarda uzun süre stabil performans verdiği ve pump-out sorununu ortadan kaldırdığı söyleniyor. Bu modeli kullanan ve uzun vadede gerçekten fayda gören var mı?

Önerilerinizi merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

HP Pavilion Gaming 15-ec2004nt laptopumda çözemediğim bir işlemci (CPU) ısınma problemi yaşıyorum ve yardıma ihtiyacım var.

Sorunun Detayları:
Sadece işlemci tarafında aşırı ısınma mevcut (101°C). GPU’da herhangi bir sorun yok. Termal macunun pump-out etkisi nedeniyle overheating yaşandığını düşünüyorum.

Şimdiye kadar iki kez termal macun değişimi yaptım:

• İlkinde HY510 kullandım, kalitesiz olduğu için işe yaramadı.
  • İkincisinde Thermalright TF7 uyguladım; ilk başta çok iyi sonuç verdi ancak 1 ay sonra tekrar 100°C seviyelerine yükseldi.

Asıl sorum:
Bu modelde Honeywell PTM 7950 kullanmak kalıcı bir çözüm sağlar mı?

PTM 7950'nin laptoplarda uzun süre stabil performans verdiği ve pump-out sorununu ortadan kaldırdığı söyleniyor. Bu modeli kullanan ve uzun vadede gerçekten fayda gören var mı?

Önerilerinizi merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Thermal macun olarak MX4 düzgün performans vermişti bende laptopda.

PTM için şöyle inceleme var sitede.

Masaüstü toplamadan önce HP Victus kullanıyordum. Ekran kartı ve işlemcinin termal macunlarını PTM 7950 değiştirmiştim ve çok memnun kalmıştım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Macun dışında laptopun altının açık olduğundan ve iyi hava aldığından da emin olmak lazım. Ben ekstra fan almadım ama laptop standı alarak yerden yüksekte konumlandırmıştım. Bu da çok önemli bir etken.

Benim işlemcim 12500H'tı. Undervolt işlemi yapılamadığı için ThrottleStop uygulaması ile güç limiti koymuştum. 35-40w civarında sınırlıyordum işlemciyi. Bu şekilde de çok fayda gördüm. Çoğu oyunda da manidar bir FPS düşüşü yaşamadım.

Özetle PTM'i kesinlikle öneririm. Diğer uygulamalar da tercihine kalmış.

Masaüstü toplamadan önce HP Victus kullanıyordum. Ekran kartı ve işlemcinin termal macunlarını PTM 7950 değiştirmiştim ve çok memnun kalmıştım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Macun dışında laptopun altının açık olduğundan ve iyi hava aldığından da emin olmak lazım. Ben ekstra fan almadım ama laptop standı alarak yerden yüksekte konumlandırmıştım. Bu da çok önemli bir etken.

Benim işlemcim 12500H'Ti. Undervolt işlemi yapılamadığı için ThrottleStop uygulaması ile güç limiti koymuştum. 35-40W civarında sınırlıyordum işlemciyi. Bu şekilde de çok fayda gördüm. Çoğu oyunda da manidar bir FPS düşüşü yaşamadım.

Özetle PTM'i kesinlikle öneririm. Diğer uygulamalar da tercihine kalmış.

Bilgisayarı gayet yüksek konumlandırdım, evet faydası var ama hala 101 derecelere çıkıyor. Zaten PTM 7950'i sipariş ettim, hatta iniş yapmış 2 saat önce. Ne zaman evime varır acaba?

Bilgisayarı gayet yüksek konumlandırdım, evet faydası var ama hala 101 derecelere çıkıyor. Zaten PTM 7950'i sipariş ettim, hatta iniş yapmış 2 saat önce. Ne zaman evime varır acaba?
Gümrükten çekme işlemleri bazen aynı gün bitiyor fakat 2-3 gün sürdüğü de olabiliyor. En geç çarşamba günü elinize ulaşır herhalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı