Acer Nitro 5 i5-12450H Cinebench multicore testinde 98 derece olması normal mi?

emirbbb

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. i5-12450H işlemcili RTX 3050 ekran kartına sahip Acer Nitro 5 laptopa sahibim. Yaklaşık 6 ay önce satın aldım. İşlemciyi test edebilmek için Cinebench R23 testi başlattığımda ThrottleStop'dan işlemcinin baz değerleri olan PL1 değeri 45W'a PL2 değeri ise 115W'a ayarlıydı. Bu şekilde test ederken ilk başta işlemci 60-65W çekerken bir süre sonra kendini turbosuz çekilebilen watt değeri olan 45 dolaylarına sabitlediğini gördüm. İlk testi yaparken sıcaklıklar maksimum 90 derece ortalama ise 75-76 derece civarında seyretti. Test bittiğinde 8600 gibi bir multicore puanı çıktı. Aynı işlemcili laptopların 10200 puan civarında aldığını gördüm. İşlemcinin kendini 45Watt'a sabitlemesinden kaynaklı olabileceğini düşündüm ve PL1 değerini 80'e çektim. Bu şekilde testi başlattığımda işlemci ortalama 94, maksimum ise 98 dereceyi gördü. Ama skor olarak 10300 gibi bir skor elde ettim. Yani olması gereken aslında buydu. Şimdi sorum şu olacak bu sıcaklık değerleri normal mi PL1 değerini 80 de kullanmak sorun yaratır mı?(işlemcinin orijinal TDP değeri 45W). Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı