Acer Nitro 5 için RAM tavsiyesi

Axeleteon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu yıl acer nitro 5 aldım. 16 GB RAM'i 32 GB'a çıkarmak istiyorum ama hangi RAM'i almalıyım, hangileri uyumlu bilmiyorum. CPU-Z ile RAM'i öğrenmeye çalıştım ama boş gösteriyordu. AIDA64 denedim gene göstermedi. Hwlinfo ile baktığımda pek bir şey anlamadım. CPU-Z, AIDA64 ve hwlinfo görsellerini eklerim bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hem uygun hem performanslı kısacası F/P bir RAM önerir misiniz bana? Şimdiden teşekkürler.

Ekran görüntüsü 2024-11-05 073049.png

Ekran görüntüsü 2024-11-05 073115.png

Ekran görüntüsü 2024-11-05 073132.png

GPU-Z'de SPD sekmesinin ekran fotoğrafını atabilir misiniz bellek modüllerinizin burda görünmesi gerek. Seçili slot boş görünüyorsa 2.slotu seçerek deneyin

DDR5 4800MHz 16gb SO-DIMM (yani notebook) bir rame ihtiyacın var. Farklı marka, model ramlerin -düşük bir ihtimal olsada- birbiriyle uyumlu çalışacağının garantisi olmadığından bence attığın ekran görüntüsündeki Micron technologynin aynı model ramini arayabilirsin yahut set halinde farklı bir ram alabilirsin. Eğer birbirinden farklı iki ram takmak istiyorsan da samsungun modelleri iyidir iş görür daha ucuz bir alternatife ihtiyacın varsa kingstonda oldukça iyidir. Ancak ram almadan önce mutlaka SO-DIMM veya notebook ibaresi bulunmasına dikkat et aynı zamanda diğer özelliklerin aynı olmasına özen göster bu sayede hem mevcut ramin performans düşürmeden çalışır hem sorun çıkma ihtimali çok daha az olur.

DDR5 4800MHz 16gb SO-DIMM (yani notebook) bir rame ihtiyacın var. Farklı marka, model ramlerin -düşük bir ihtimal olsada- birbiriyle uyumlu çalışacağının garantisi olmadığından bence attığın ekran görüntüsündeki Micron technologynin aynı model ramini arayabilirsin yahut set halinde farklı bir ram alabilirsin. Eğer birbirinden farklı iki ram takmak istiyorsan da samsungun modelleri iyidir iş görür daha ucuz bir alternatife ihtiyacın varsa kingstonda oldukça iyidir. Ancak ram almadan önce mutlaka SO-DIMM veya notebook ibaresi bulunmasına dikkat et aynı zamanda diğer özelliklerin aynı olmasına özen göster bu sayede hem mevcut ramin performans düşürmeden çalışır hem sorun çıkma ihtimali çok daha az olur.
Micron ramler 5000tl civarı bütçemin çok üstünde. Dediğin özelliklerle arama yaptığımda Kingston için 2 farklı, Samsung içinse tek sonuç çıktı. Kingstonun iki farklı raminin boyutları farklı gibi duruyor hangisini seçmeliyim bilmiyorum, benim bilgisayarıma hangisi uyumlu nasıl anlarım. Bİrde samsungu mu kingstonu mu tavsiye edersin. Biraz göz gezdirdim genel itibariyle Kingston tavsiye ediliyor.

Samsung:

Kİngston:
Ekran görüntüsü 2024-11-13 121400.png

Micron ramler 5000tl civarı bütçemin çok üstünde. Dediğin özelliklerle arama yaptığımda Kingston için 2 farklı, Samsung içinse tek sonuç çıktı. Kingstonun iki farklı raminin boyutları farklı gibi duruyor hangisini seçmeliyim bilmiyorum, benim bilgisayarıma hangisi uyumlu nasıl anlarım. Bİrde samsungu mu kingstonu mu tavsiye edersin. Biraz göz gezdirdim genel itibariyle Kingston tavsiye ediliyor.

Samsung:

Kİngston:
Eki Görüntüle 2351136
Malesef ben de hangi ramin stabil çalışıp çalışmayacağını bilemem bazen kağıt üstünde anakarta uyumlu olmasına rağmen mavi ekran problemi, ekranla alakalı sorunlara sebebiyet verebiliyo en doğrusu almayı düşündüğün ramin yerli/yabancı yorumlarına bakıp seninle aynı anakart ve kasayı kullananların sorun yaşayıp yaşamadığına kontrol etmek olucaktır. Marka konusunda samsungun laptoplarda hem ssdleri hem ramleri kalitelidir aynı şekilde kingstonda kaliteli markadır üzmez şahsen bütçene ve bilgisayarına uygunsa herhangibirini tercih edebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı