Acer Nitro 5 İçin Windows Kurulumu

ytpro

Picopat
Daha fazla  
Merhaba,

Benim gibi sorun yaşama ihtimali yüksek Acer'ciler için kısa bir bilgilendirme olarak konuyu açıyorum ki konu beni epey çıldırtmıştı.

Acer Nitro 5 bir NB aldınız, kurulum yapacaksınız ama o da ne, kurulum ekranında Disk'iniz yok ve ne yaparsanız yapın (BIOS'tan ya da Google aramaları ile ulaştığınız her çözüm yolundan) eliniz boş döneceksiniz. Aslında çözümü bir o kadar da basitmiş ama Acer, konuyu direk aktarmak yerine uğraşsınlar demiş olmalı, internet çöplüğünde bu bilgiye ulaşmak epey yorucu.

Olay çok basit;
Windows 11 USB/DVD yükleme dosyalarınızın içine disk_driver ya da ismini ne vermek isterseniz bir klasör oluşturup, aşağıdaki linkteki dosyayı indirip, ZIP'ten çıkardıktan sonra klasöre attıktan sonra kurulum ekranında sürücü yükle'ye tıklamak ve "Intel RST VMD Controller 9A08 (TGL)" bu sürücüyü yüklemek.

İndireceğiniz dosya;
http://uk.answers.acer.com/euf/assets/images/AnswerImages/67544/INTEL Storage Generic Driver 18.0.0.1135_v2_Verified.zip

Acer'in kendi anlatımı;
10 yükleme Windows sırasında algılanmayan sabit disk - Acer Community

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sizdin verdiğiniz link bende işe yaramadı. Diğer kişilerde faydalanabilmesi için bende yardımda bulunayım dedim. Tüm Acer modelledi yapabilir.

Windows kurmak istediğinizde diski görmüyor. Bu yüzden VMD sürücülerini kurmanız gerekiyor. İnternete Acer Nitro ANV15-51(modeliniz ne ise) driver yazarak web sitesine giriş yapınız. Aşağı inip “load more” tuşuna basınız. Kategori bölümünden IRST olanı seçip boyutu 2.56MB olan dosyayı indiriniz. Arşivden çıkarıp dosyayı windows kurulum usb içine DRIVER klasörü oluşturup atınız. Windows kurulum ekranına geldiğinizde sürücü kur deyip F6->VMD->f6vmdflpy-x64 klasörünü seçiniz. Sonrasında sadece uyumlu sürücüyü göster deyip tek kalan sürücüyü seçip yükleyiniz. Ondan sonra SSD gözüküyor. Kurulum sağlamaz ise tüm SSD birimlerini teker teker seçip sil dediğinizde kurulum yüklemeye başlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı