Acer Nitro 5 ile 4060 Ti R5 7500F sistem takası mantıklı mı?

vertx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Acer Nitro 5 laptopumu 4060 Ti R5 7500F bir masaüstü bilgisayar ile takas etmek mantıklı mı?

Tam özellikleri:

Benim laptopum:
Acer Nitro 5
RTX 4060 140watt.
32 GB DDR5 RAM.
i7 12650H işlemci.
1TB SSD.

Takas etmeyi düşündüğüm bilgisayar ve monitör:
4060 Ti 8 GB.
32 GB DDR5 RAM
R5 7500F.
1TB SSD
Gigabyte 180Hz 1 ms IPS monitör.
+6000TL

Sizce mantıklı mı ve takas ederken nelere dikkat etmeli hangi programlarla test etmeli ve hangi sonuçları almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim çok fazla bilgili değilim bu konularda.

O laptopun sıfır ederi 36-37k, sistemin momitörsüz ederi 28k, monitörün sıfır ederi 4-5k, üstüne bir de para veriyor. Masaüstünü alan kazanır.

Eğer masaüstü probleminiz yoksa (üniversite, iş, vs.) Çok temiz bir takas. PC'yi almadan önce Cinebench, furnmark, Crystal diskmark, vs gibi testlere sokabilirsiniz. Oyunlarda çok daha iyi performans alacaksınızdır bu PC ile.

Gözün kapalı takas et bence. Masaüstünde soğutma performansın da artacak üstüne monitör ve para da veriyor.

Eğer masaüstü probleminiz yoksa (üniversite, iş, vs.) Çok temiz bir takas. PC'yi almadan önce Cinebench, furnmark, CrystalDiskMark, vs gibi testlere sokabilirsiniz. Oyunlarda çok daha iyi performans alacaksınızdır bu PC ile.

Hocam üniversiteye gidiyorum fakat laptopla çok bir işim yok hiç götürmedim bile fakat tablet alacağım yine de üniversite için. O programlarda bilgisayarın sağlıkl olduğunu nereden anlayacağız hocam bir de onu açıklarsanız çok mutlu olurum. :)

O laptopun sıfır ederi 36-37k, sistemin momitörsüz ederi 28k, monitörün sıfır ederi 4-5k, üstüne bir de para veriyor. Masaüstünü alan kazanır.

Teşekkür ederim hocam, dikkat etmem gereken şeyler var mı peki?

Hocam üniversiteye gidiyorum fakat laptopla çok bir işim yok hiç götürmedim bile fakat tablet alacağım yine de üniversite için. O programlarda bilgisayarın sağlıkl olduğunu nereden anlayacağız hocam bir de onu açıklarsanız çok mutlu olurum. :)

Teşekkür ederim hocam, dikkat etmem gereken şeyler var mı peki?

Ee çok iyi. Hiç düşünmeden yapın takası. Bahsettiğim testlerin uygulaması internette var biraz araştırarak ulaşabilirsiniz. Test sonuçlarını da buraya atarsanız yardımcı olacak bir sürü kişi var

Ee çok iyi. Hiç düşünmeden yapın takası. Bahsettiğim testlerin uygulaması internette var biraz araştırarak ulaşabilirsiniz. Test sonuçlarını da buraya atarsanız yardımcı olacak bir sürü kişi var.

Çok teşekkür ederim hocam. Bu akşam alacağım büyük ihtimalle test sonuçlarını buradan paylaşırım.

Teşekkür ederim hocam fikrinizi paylaştığınız için :)

Gözün kapalı takas et bence. Masaüstünde soğutma performansın da artacak üstüne monitör ve para da veriyor.

Evet, ben de öyle düşünüyorum. Teşekkür ederim hocam.

Ee çok iyi. Hiç düşünmeden yapın takası. Bahsettiğim testlerin uygulaması internette var biraz araştırarak ulaşabilirsiniz. Test sonuçlarını da buraya atarsanız yardımcı olacak bir sürü kişi var
Hocam furmark testinde kararlı çalıştığını nereden anlayabilirizz?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam. Bu akşam alacağım büyük ihtimalle test sonuçlarını buradan paylaşırım.

Teşekkür ederim hocam fikrinizi paylaştığınız için :)

Evet, ben de öyle düşünüyorum. Teşekkür ederim hocam.

Hocam FurMark testinde kararlı çalıştığını nereden anlayabilirizz?

Furnmark testi yaparken bir taraftan da hw info açık kalsın ki test yaparken ekran kartı kaç watt çekerken Max ne kadar ısınmış. Watt ve sıcaklık değerine göre değerlendirebiliriz kararlı çalışıp çalışmadığını.

Furnmark testi yaparken bir taraftan da hw info açık kalsın ki test yaparken ekran kartı kaç watt çekerken Max ne kadar ısınmış. Watt ve sıcaklık değerine göre değerlendirebiliriz kararlı çalışıp çalışmadığını.
hocam test sonuçları böyle

Dosya Ekleri

• photo_2024-11-10_20-57-04.jpg
    photo_2024-11-10_20-57-04.jpg
    198,4 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı