Acer Nitro 5 kaç yıl dayanır?

Kaç yıl dayanır sorusu biraz saçma bir soru. Genelde depolama birimi haricindeki bilgisayar parçaları uzun yıllar sorunsuz çalışabilir. Dediğiniz laptop kaliteli, düzenli olarak bakımını yaparsanız yeni bir bilgisayar alana kadar kullanırsınız. Yeni bilgisayar alınca da kenarda durur sağlam bir şekilde.

Hangi anlamda dayanır diyorsunuz oyun konusunda mı malzeme işçilik anlamında mı? Oyun konusunda 2 yıl hikayeli oyunlarda DLSS ile idare eder 4-5 yıl da CS:GO 2, Valorant gibi oyunlarda idare eder fakat yeni nesil FPS COD gibi oyunlarda çok sene idare etmez. Sen her sene fan ve termal bakımlarını yaparsan kozmetiğine dikkat edersen parça ömrü kadar internette kullanmalık kullanırsın en az 7 yıl. Ama laptoplarda menteşeleri belli 2-3 yılda bir serleşiyor kullanıma bağlı olarak onları da bakım sırasında kontrol edersen kasaya da zarar vermezsin.

Merhaba arkadaşlar bütçem 20-25k arası.
Bu laptopu almayı planlıyorum kaç yıl dayanır onu bilemedim. Eğer bu fiyat bandında daha iyi bir laptop biliyorsanız önermeyide unutmayın.
Ben 2021 yılında bir acer nitro 5 AN515-55 aldım 1 ay önce işlemcisi yandı şu an yeni laptop bakıyorum. Bendeki laptopta 135w adaptör vardı işlemci 10. Nesil idi ekran kartı tdp değeri 45 watt idi o zamanki bilgimle onu aldım çok düşük performans veriyordu mühendisliği beklediğim kadar iyi değildi ama berbat da değildi. Yeni nesilleri nasıl bilmiyorum ama 2. Yılın sonunda değiştirmek zorunda kaldım. Alma demiyorum ama yazdığım özelliklere dikkat et.

Sık sık bakım yaparsan ve çok yüklenmeden kullanırsan, 3-5 yıl arası performans kaybı yaşamadan kullanırsın.Laptoplar genel olarak güçlü donanım özelliklerine göre daha uzun bir kullanım süresi vaat etsede,bunun yanında güncel gelişmelere karşı ayak uydurabilmesi bu süreyi daha da artırır.3050 ti ekran kartı günümüz için yeterli fakat her zaman yeni güçlü ekran kartları üretildiği için eski ekran kartları performans düşüşü yaşar bunun önüne geçemeyiz🙂.Kendimde benzer bi model laptop kullanıyorum.Soğutucusu birkaç ayardan sonra orta fan ayarlarında genel olarak 60-70 derece sıcaklıkta tutup güncel oyunları performanstan kısmadan akıcı şekilde oynatıyor, yaz ayında olmamıza rağmen.Bu konuda Acer nitro 5 serisi bence orta segmentte başarılı bir model diğer laptoplara göre kıyaslama yapamam bu sadece kendi deneyimim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı