Acer Nitro 5 laptop ısınıyor

ahmetcs

Kilopat
Merhaba,
Acer Nitro 5 laptop (GTX 1660 Ti) alalı henüz 2-3 ay oldu. Aldığım günden itibaren aşırı ısınma ve tüm oyunlarda 2-3 saniyelik anlık donmalar yaşıyorum. Hatta webde gezinirken bile sayfayı aşağıya indirdiğim sıralarda bazen 2-3 saniye boyunca yavaşlama oluyor PC kasıyormuşçasına.
Boşta çalışırken bile 60-70 derecelere ulaşıyor.

Aşağıya birkaç ekran görüntüsü attım.
Driverler güncel, Windows orijinal lisanslı. Sadece Adobe programları ve 3-4 tane oyun yüklü.

Nedeniyle ilgili fikri olan var mıdır? Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    119,4 KB · Görüntüleme: 175
  • 2.jpg
    2.jpg
    187,4 KB · Görüntüleme: 153
  • 3.jpg
    3.jpg
    346,4 KB · Görüntüleme: 111
  • 4.jpg
    4.jpg
    15,9 KB · Görüntüleme: 144
Merhaba,
Acer Nitro 5 laptop (GTX 1660 Ti) alalı henüz 2-3 ay oldu. Aldığım günden itibaren aşırı ısınma ve tüm oyunlarda 2-3 saniyelik anlık donmalar yaşıyorum. Hatta webde gezinirken bile sayfayı aşağıya indirdiğim sıralarda bazen 2-3 saniye boyunca yavaşlama oluyor PC kasıyormuşçasına.
Boşta çalışırken bile 60-70 derecelere ulaşıyor.

Aşağıya birkaç ekran görüntüsü attım.
Driverler güncel, Windows orijinal lisanslı. Sadece Adobe programları ve 3-4 tane oyun yüklü.

Nedeniyle ilgili fikri olan var mıdır? Teşekkür ederim.

Altı, sağı ve solu hava alıyor mu? Almıyorsa alması lazım. İçinde kalitesiz termal macun olabilir servise bakıma yollayın bir güzel temizleyip macun değişsinler.

Bence yazılımsal bir sorun var çünkü ekran kartı kullanımı paylaştığınız iki görselde de çok az. İşlemci 94 derece olmasına rağmen 4 GHz üzeri çalışıyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklığı gayet normal. Boştayken görev yöneticisini açıp kaynak kullanımlarını kontrol eder misiniz?

Teknik servis olayını son çare olarak düşünüyordum çünkü faal olarak iş için kullanıyorum ama sanırım servisten başka çarem yok gibi dediklerinizden anladığım kadarıyla :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı