Acer Nitro 5 laptop ısınıyor

NebulaFury

Picopat
Daha fazla  
Laptopumun termal macununu bir ay önce değiştirdim. Bu süre boyunca sıcaklık genellikle 50 dereceyi pek geçmiyordu. Ancak şu an ortalama 70 derecelere ulaşıyor. Altına laptop soğutucusu koydum ve fanları da temizledim. Sorunun kaynağı ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Aşağıda sıcaklık değerlerinin fotoğrafını bırakıyorum.

foto.PNG

Laptopumun termal macununu bir ay önce değiştirdim. Bu süre boyunca sıcaklık genellikle 50 dereceyi pek geçmiyordu. Ancak şu an ortalama 70 derecelere ulaşıyor. Altına laptop soğutucusu koydum ve fanları da temizledim. Sorunun kaynağı ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Aşağıda sıcaklık değerlerinin fotoğrafını bırakıyorum.

Eki Görüntüle 2410585
Termal macun duzgun surulmemis/pumpout olmus olabilir. Macun yerine PTM7950 kullanırsanız daha iyi olur.

Termal macun duzgun surulmemis/pumpout olmus olabilir. Macun yerine PTM7950 kullanırsanız daha iyi olur.
Sadece yurtdışında satılıyor galiba belirttiğiniz ürün ayrıca macunu sürerken herhangi bir taşma vesaire olmadı.

Model nedir? Benim Ryzen 2500U'lu olan boşta 40 yükte 70 civarı seyrediyor.

Bu sıcaklıklar boşta mı böyle? Eğer yük altındaki değerlerse normal, NitroSense'te Max 82 falan yazıyor yük altında 82 derece de kabul edilebilir.

Ama boşta böyleyse sorun var. Isı bloğunu yeniden söküp inceleyin, fanların önünde toz yumağı vs var mı bakın. Boşta yüksek sıcaklıklar genelde ısı bloğuyla çip arasındaki boşluktan kaynaklanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı