Acer Nitro 5 laptopa 4800MHz RAM takmak FPS artırır mı?

Garantiniz daha var mı? Bugün ben de yeni bir şey öğrendim Acer yetkili servis dışın da yapılan yükseltmeleri Acer garanti dışı ediyor. Bende Vatan'dan alırken oradaki elemanlara 8 GB yerine 16 depolamayı da 1 TB yerine 512 GB düşürtmüştüm dün Acer'i aradığım da servis dışı yapıldığı için garanti kapsamına girmeyecek cihazınız dendi ki daha 19 ay garantisi var.

Acer'in garantisi aşırı saçma bir SSD takmak ne zarar verebilir HP Victus'larda bile termal bakım yapsan bile garantisi bozulmuyor diye biliyorum.

Merhaba, cihazım 12500H 16 GB tek slot DDR5 4800MHz CL değerini bilmiyorum. Ekran kartı 4050 140W acaba diyorum bir 16 GB 4800MHz RAM daha taksak ciddi bir fark olur mu? 20FPS gibi misal Acer teknik servisine fiyat soruyorum "Model kodu ile ürünü gönderin bakalım söyleriz." diyor 20 gün sürer diyorlar. Sürmez de yani keriz yerine koyacaklar gibi 1500₺'lik ürün için 3K istemezler inşallah.
RTX 4050 için 16 GB varsa 16 GB daha takmak fps artışı pek sağlamaz. Ama RAM yetmediğinden dolayı droplar felan varsa onlar gider.

Garantiniz daha var mı? Bugün ben de yeni bir şey öğrendim Acer yetkili servis dışın da yapılan yükseltmeleri Acer garanti dışı ediyor. Bende Vatan'dan alırken oradaki elemanlara 8 GB yerine 16 depolamayı da 1 TB yerine 512 GB düşürtmüştüm dün Acer'i aradığım da servis dışı yapıldığı için garanti kapsamına girmeyecek cihazınız dendi ki daha 19 ay garantisi var.

Hocam ben aradığımda da eğer zarar vermezseniz garanti dışına çıkmaz ama eğer zarar verirseniz sorumluluk size ait denmişti.

FurMark'ta 120 oluyor oyunda 60 ama nihayi performansı denemedim bakalım FPS'ler güzel sorunum yok ama acaba dedirtiyor bir de tek slot 16 GB'den mi bazı oyunlar düşük FPS oluyor anlamadım.
İnternetteki testler ile aynı FPS'i alıyorsanız bir sorun yok doğrusu.

O oyunda RAM eğer %90 filan olmuyorsa pek RAM'den kaynaklı diyemem. Ekstra taksanız bile dediğim gibi uçmaz pek.

Hocam ben aradığımda da eğer zarar vermezseniz garanti dışına çıkmaz ama eğer zarar verirseniz sorumluluk size ait denmişti.

Bana da tam tersini söylediler. Hangisi doğru hangisi yanlış şimdi :D

İnternetteki testler ile aynı FPS'i alıyorsanız bir sorun yok doğrusu.

O oyunda RAM eğer %90 filan olmuyorsa pek RAM'den kaynaklı diyemem. Ekstra taksanız bile dediğim gibi uçmaz pek.

90
Olduğu oluyor ya çoğunlukla ama Dual ve Single gibi ciddi fark olmaz gibi hissediyorum

Bana da tam tersini söylediler. Hangisi doğru hangisi yanlış şimdi :D

Evet bana da garantiniz biter dendi hayatımda gördüğüm en saçma şey kargo ile göndermek ücretli onlar değil sana ödetiyor İstanbul isen elden verdin diyelim uzak her yerde yok verdin bir şekil 20 gün ortalaması varmış 5dakikalık işin ve yine eve kargo ücretli elden alın diyor şaka gibi.

90.
Olduğu oluyor ya çoğunlukla ama Dual ve Single gibi ciddi fark olmaz gibi hissediyorum.

Evet bana da garantiniz biter dendi hayatımda gördüğüm en saçma şey kargo ile göndermek ücretli onlar değil sana ödetiyor İstanbul isen elden verdin diyelim uzak her yerde yok verdin bir şekil 20 gün ortalaması varmış 5dakikalık işin ve yine eve kargo ücretli elden alın diyor şaka gibi.

Bence garantiye gerek yok cidden formaliteden satarken hani garantili derken tek artısı onun harici zaten hiçbir garanti servisi ilgilenmiyor ben saldım 50 kez açtım içini M.2 SSD taktım RAM taktım temizledim bir güzel hiç gerek yok bir de hocam ben de masaüstüne alınca FPS düşüyordu donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması kapatınca Windows ayarlardan düzeldi sizde de öyle bir sorun var mıydı ya da o ayar açık mı?

Bence garantiye gerek yok cidden formaliteden satarken hani garantili derken tek artısı onun harici zaten hiçbir garanti servisi ilgilenmiyor ben saldım 50 kez açtım içini M.2 SSD taktım RAM taktım temizledim bir güzel hiç gerek yok bir de hocam ben de masaüstüne alınca FPS düşüyordu donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması kapatınca Windows ayarlardan düzeldi sizde de öyle bir sorun var mıydı ya da o ayar açık mı?
O hangi ayar acaba fps konusunda sıkıntım çok kalmadı ama acaba dedirtiyor furmark daha iyi sonuç almam gerektiğini hissettim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı