Acer Nitro 5 laptopa RAM önerisi

Erman56

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Acer Nitro 5 marka laptopumda 1 adet 16 GB RAM var. Bir tane daha 16 GB RAM alıp çift kanal çalıştırarak oyun performansını arttırmak istiyorum. RAM'in üstünde tam olarak şunlar yazıyor.

SK Hynix 16 GB 1RX8 PC4-3200AA-SA2-11
Hmaa2GS6AJR8N-XN no AC 2043.

Bu RAM 3200 MHz midir?

Ek bir RAM alinca sorun yasar miyim? Cift kanal calismama vs bir sorun olur mu? Aynı marka mi almak lazım (SK Hynix diger markalardan biraz pahalı gibi)

Hangi RAM'i almalıyım yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Link atabilirseniz de cok makbule gecer.

20230506_214942.jpg

Uyumlu olduğu sürece etkilemez performansı.

3200MHz olan her RAM uyumlu mudur? Sonlarinda benim RAM'de yazmayan CL19 veya CL22 gibi ibareler var bazilarinda. Bunlara dikkat etmeli miyim?

Son olarak Amazon'da şu RAM'i buldum fiyati uygun gibi. Bu da uygun olur mu?

Crucial CT4G4SFS624A 16GB 3200 MT/s SODIMMS Bellek https://www.amazon.com.tr/dp/B08C511GQH?ref_=cm_sw_r_apann_dp_MYP6V3BMN8G0MS6ASV0N

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230506_233508_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20230506_233508_Amazon Shopping.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleyen: Moderatör:
3200MHz olan her RAM uyumlu mudur? Sonlarinda benim RAM'de yazmayan CL19 veya CL22 gibi ibareler var bazilarinda. Bunlara dikkat etmeli miyim?

Son olarak Amazon'da şu RAM'i buldum fiyati uygun gibi. Bu da uygun olur mu bana?

Crucial CT4G4SFS624A 16 GB 3200 MT/s SODIMMS Bellek Amazon.com.tr

Evet etmelisiniz, gecikme yani CL değeri de önemli. Değerler aynı olduğu sürece yüksek ihtimalle uyumlu olacaktır, attığınız Crucial'da alınabilir.

Evet etmelisiniz, gecikme yani CL değeri de önemli. Değerler aynı olduğu sürece yüksek ihtimalle uyumlu olacaktır, attığınız Crucial'da alınabilir.

Yardımınız ve hızlı dönüşünüz için çok teşekkürler.

Tekrar merhaba. Crucial RAM'i aldım ancak 2. RAM yuvasına RAM taktığımda bilgisayarı açınca fanlar son sürat çalışmaya başlıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

1) yeni RAM'i tek başına 1. yuvaya takınca PC çalışıyor.
2) eski RAM'i tek başına 1. yuvaya takınca çalışıyor.
3) 2. yuvaya eski veya yeni RAM'i tek başına takınca siyah ekran ve son sürat çalışan fanlar oluyor.
4) 1 ve 2. yuvaya birlikte RAM takınca yine yukarıda yazdığım siyah ekran sorunu oluyor.

Bataryayi sokup Power tusuna basili tutarak gucu bosalttim. CMOS'u sokup taktım. Sonuç ayni. BIOS'un içinde RAM slotlari ile ilgili bir ayar göremedim. RAM slot bozuk deyip geçmek mi lazım yoksa yazılımsal bir ayar mı yapmam gerekli? 2 yıllık hiç içi açılmamış bir oyun PC'inde bos gelen RAM yuvasının bozuk olması pek aklıma yatmıyor nedense. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımınız ve hızlı dönüşünüz için çok teşekkürler.

Tekrar merhaba. Crucial RAM'i aldım ancak 2. RAM yuvasına RAM taktığımda bilgisayarı açınca fanlar son sürat çalışmaya başlıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

1) Yeni RAM'i tek başına 1. Yuvaya takınca PC çalışıyor.
2) Eski RAM'i tek başına 1. Yuvaya takınca çalışıyor
3) 2. Yuvaya eski veya yeni RAM'i tek başına takınca siyah ekran ve son sürat çalışan fanlar oluyor
4) 1 Ve 2. Yuvaya birlikte RAM takınca yine yukarıda yazdığım siyah ekran sorunu oluyor

Bataryayi sokup Power tusuna basili tutarak gucu bosalttim. CMOS'u sokup taktım. Sonuç ayni. BIOS'un içinde RAM slotlari ile ilgili bir ayar göremedim. RAM slot bozuk deyip geçmek mi lazım yoksa yazılımsal bir ayar mı yapmam gerekli? 2 yıllık hiç içi açılmamış bir oyun PCsinde bos gelen RAM yuvasının bozuk olması pek aklıma yatmıyor nedense. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

BIOS'tan bir ayar yapmanıza gerek yok normal şartlarda, direkt slotta bir sorun olma ihtimali kalıyor bana göre. @Yener K. hocam da bir çözüm önerisi sunabilir belki.

En fazla güncelleme varsa yapabilirsiniz. Bunlarda masaüstü gibi XMP desteği olmuyor. XMP desteği olan laptop sayısı az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı