Acer Nitro 5 NH. QM0EY. 004 alınır mı? (12700H 4060 )

Bütçe
30000-40000

Kara44

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
30-40 arasına laptop arıyorum. Dell 7630 alacaktım ancak pahalanmış, bunun fiyatı diğer muadillerine göre çok ucuz geldi gözüme performans olarak parçaların durumu belli ama ben kasa, ısınma, geliştirme (ekstra slotlar vs) ekran kalitesi olarak bu ürün alınır mı? Onu merak ediyorum
Veya bu fiyata ben bulamadım ama alternatif bir şey var mı?

Aslında Dell G16 7630 alacaktım 13650HX QHD, 4060 kasa ama önceden Dell ile ilgili yaşamış olduğumuz ufak tefek sorunlar yüzünden kararsız kalmıştım 39 bindi şimdi 45 olmuş, almışken QHD alayım diyordum ama bu fiyat aralığında kalmamış artık

Acer Nitro linki bu: ACER Nitro5 Intel Core i7-12700H 8GB 1TB SSD 8GB RTX4060 DOS 15.6" Gaming Laptop (Acer Türkiye Garantili) Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Ben alırsam direk içindeki 8 GB RAM'ı çıkarıp 32 GB RAM takacağım bana 16 GB RAM yetmiyor, yani bilgisayar toplamda bana 37-38 bin liraya gelecek bu fiyata başka alternatif varsa değerlendirebilirim (Victus ve Casper hariç)

Alınabilir, bu dizüstü bilgisayarda MUX Switch de var. Hiçbir yerde göremezsiniz bu arada MUX Switch olduğunu (ben de çok araştırdım kaynağını, var mı yok mu diye) lakin arkadaşım satın aldı geçen günlerde. MUX Switch olduğunu söylemişti ben de çok şaşırmıştım. Zaten bütçenizi yükseltmeyecekseniz fiyatının en iyisi, dolayısıyla alınabilir, RTX 4060'ı da 140W. Bu MUX Switch olayını siz de bir araştırın, o kısım biraz soru işareti hala bende.

Ayrıca bu bütçedeki (45 bin TL'ye kadar olan bütçede) alternatif dizüstü bilgisayarlarda R7 7840HS ve R7 7735HS kullanılıyor işlemci olarak. Intel i7 12700H ile karşılaştırmalarını (Cinebench - Geekbench skorları) aşağıya bırakıyorum:

1699188977613.png

1699188992193.png

Alınabilir, bu dizüstü bilgisayarda MUX Switch de var. Hiçbir yerde göremezsiniz bu arada MUX Switch olduğunu (ben de çok araştırdım kaynağını, var mı yok mu diye) lakin arkadaşım satın aldı geçen günlerde. MUX Switch olduğunu söylemişti ben de çok şaşırmıştım. Zaten bütçenizi yükseltmeyecekseniz fiyatının en iyisi, dolayısıyla alınabilir, RTX 4060'ı da 140W. Bu MUX Switch olayını siz de bir araştırın, o kısım biraz soru işareti hala bende.

Ayrıca bu bütçedeki (45 bin TL'ye kadar olan bütçede) alternatif dizüstü bilgisayarlarda R7 7840HS ve R7 7735HS kullanılıyor işlemci olarak. Intel i7 12700H ile karşılaştırmalarını (Cinebench - Geekbench skorları) aşağıya bırakıyorum:

Eki Görüntüle 2003931

Eki Görüntüle 2003932
Mux switch 12. nesil işlemci olan modellerin hepsinde var deniliyor zaten ben var diye hesap edip almaya niyetlendim ,sadece rami düşük diğer tüm özellikleri çok iyi bu fiyata göre ,ama acaba ısınıyor mu malum 12700h 14 çekirdek 115w kadar yükseliyor, Acer bunu kısıtlamak için limit falan koymuş mu bunları düşünüyorum
1 tb ssd var keşke onun yerine 512 gb ssd olup 16 gb ram olsaydı tek modül çünkü benim elimde ekstra 3 tb ssd var 1 gb m2 var onları takmayı düşünüyordum

Nitro serisi Omen serisinden, Victus serisinden, IdeaPad serisinden, TUF serisinden ve diğer birçok seriden daha iyi soğutma sağlıyor diye düşünüyorum; kendim de kullanan biri olarak söylüyorum. Acer'ın dizüstü bilgisayarlarını seviyorum şahsen. Gönül ister ki Predator serisine sahip olalım.

Notebook Check üzerinden serilerin ısılarını kontrol edebilirsiniz.

Nitro serisi Omen serisinden, Victus serisinden, IdeaPad serisinden, TUF serisinden ve diğer birçok seriden daha iyi soğutma sağlıyor diye düşünüyorum; kendim de kullanan biri olarak söylüyorum. Acer'ın dizüstü bilgisayarlarını seviyorum şahsen. Gönül ister ki Predator serisine sahip olalım.

Notebook Check üzerinden serilerin ısılarını kontrol edebilirsiniz.
Şu Dell 7630 tekrar 39bin civarına düşmezse bunu alacağım belki önümüzdeki indirimlerde düşebilir o cihaz baya donanımlıydı bunlara göre, QHD 165 hz zaten tek başına +15bin ekliyor cihaza üstüne 13650hx çarpan kilidi açık işlemci , işte çok fazla inceleme bulamadım ve incelemeler her biri farklıydı sonuçları birbirini tutmuyordu karar veremeden pahalandı :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı