Acer Nitro 5 RAM önerisi

Itx

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Laptopa RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum ancak aklıma takılan bazı sorular var:
1) halihazırda tek slota 8 GB RAM takılı, +16 eklemeyi düşünüyorum. Bir sıkıntı yaşatır mı?
2) Laptoptaki RAM SK Hynix marka, biraz gezindiğimde çok fazla ilan göremedim. Başka marka alsam sorunsuz çalışır mı?

Laptop: Acer Nitro 5 AN515-55 i510300H'lı model

(Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler)

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    85,9 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    113,5 KB · Görüntüleme: 38
+16 yerine +8 daha performanslı olacaktır.
Öncesinde araştırırken flex çalışır muhabbetini gördüğüm için almışken kapasitesi daha yüksek olanı alıyım demiştim. Az önce bir 4+4 vs 4+8 RAM ile yapılan bir test videosu gördüm. 4+4 çok az da olsa daha iyi değerler veriyor. Büyük ihtimal 8+16 vs 8+8 testi de olsa (bulamadım) aynı sonuç çıkacak. +8 ekleyebilirim. Kararsız kaldım açıkçası. ( Bu eklemeyi oyundan çok modelleme ve programlama için yapıcam, oyunlarda dual channel bu kadar fark yaratabilir ancak bu tarz programlar için 8+16 daha iyi olabilir mi acaba?)

Başka marka kalitesi iyiyse sorunsuz çalışır. Buradaki Bigboy Samsung üretimi sorunsuz çalışacaktır.
Gönül isterki birebir aynı RAMi alayım ama güvenilir bir satıcı bulamadım. Artık son çare farklı marka alıcam.

Öncesinde araştırırken flex çalışır muhabbetini gördüğüm için almışken kapasitesi daha yüksek olanı alıyım demiştim. Az önce bir 4+4 vs 4+8 RAM ile yapılan bir test videosu gördüm. 4+4 çok az da olsa daha iyi değerler veriyor. Büyük ihtimal 8+16 vs 8+8 testi de olsa (bulamadım) aynı sonuç çıkacak. +8 ekleyebilirim. Kararsız kaldım açıkçası. ( Bu eklemeyi oyundan çok modelleme ve programlama için yapıcam, oyunlarda dual channel bu kadar fark yaratabilir ancak bu tarz programlar için 8+16 daha iyi olabilir mi acaba?)

Gönül isterki birebir aynı RAMi alayım ama güvenilir bir satıcı bulamadım. Artık son çare farklı marka alıcam.
https://eksisozluk.com/bilendenal-com--3302104 yorumlarını okuyup güvenli olup olmadığına karar verin bence 😀

Hocam 8+8 daha iyi olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı