Acer Nitro 5 RX560 ekran kartını kullanamıyor

sorcerer

Centipat
Laptop yeni olmasına rağmen ne yaptıysam RX560X'i kullandıramadım bilgisayara. Yüksek performansa aldım, dahili ekran kartını devre dışı bıraktım. Bi' kullanır gibi oldu bu sefer de FPS düşüklüğü yaşadım. Bu sorunu nasıl halledebilirim bir bilgisayarcıya götürsem benim yaptığımdan farkı bir şey yapabilir mi? Çözümü var mı bunun?

Dosya Ekleri

• oyun uyumluluğu.png
    oyun uyumluluğu.png
    74,1 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Ddu ile driver sil ve driverleri tekrar kur

Laptoplardaki en büyük problem çift ekran kartları arasındaki geçişler. Driver güncelliğinden ziyade iki ekran kartının birlikte en uyumlu çalıştığı driverları bulmak gerekiyor. Bazen ikisinin driverları da en güncel sürümdeyken dahi geçişte problem olabiliyor. (Başıma geldi.) Notebook'unun üretici firmasının resmi web sitesinden modelini bulup driverların ordaki sürümlerini indirip kurmak bence en sağlıklısı. O sürümlerde sorunsuz çalıştığı için genelde ürün sayfasına o sürümleri koyuyorlar.

Dahili GPUyu devre dışı bırakmayın sakın. AMD sürücüsü üzerinde bu ekran kartıyla açılacak uygulamaları seçebiliyor olmanız gerek. Olmazsa oyuna sağ tıklayıp yüksek entegre grafik birimi ile çalıştır derseniz harici ekran kartı ile çalışacaktır.

Ddu ile driver sil ve driverleri tekrar kur
öyle yaptım fayda etmedi
Dahili GPU'yu devre dışı bırakmayın sakın. AMD sürücüsü üzerinde bu ekran kartıyla açılacak uygulamaları seçebiliyor olmanız gerek. Olmazsa oyuna sağ tıklayıp yüksek entegre grafik birimi ile çalıştır derseniz harici ekran kartı ile çalışacaktır.

Radeon software andrenalinden mi bahsediyorsun? Çok bakındım öyle bir ayar göremedim.
Şimdi formatlıyorum en baştan kuracagım her şeyi

Son düzenleme:
Laptop yeni olmasına rağmen ne yaptıysam RX560X'i kullandıramadım bilgisayara. Yüksek performansa aldım, dahili ekran kartını devre dışı bıraktım. Bi' kullanır gibi oldu bu sefer de FPS düşüklüğü yaşadım. Bu sorunu nasıl halledebilirim bir bilgisayarcıya götürsem benim yaptığımdan farkı bir şey yapabilir mi? Çözümü var mı bunun?
Çözdünüz mü olayı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı