Acer Nitro 5 tek kanal vs çift kanal RAM performans farkı

Hocam şöyle olur 16 gb ram in 8 i diğer 8 gb ram ile çift kanal çalışır. 16 gb ram in geri kalanı tek kanal çalışır.
Diyelim ki kullandığımız oyun veya uygulama 16 GB RAM'den fazla bir tüketim yaptı o zaman da mı dual çalışır yoksa o andan itibaren 24 GB single gibi mi performans alırım ?

Evet, maalesef acı bir şekilde tecrübe ettim. Ne i7 10750H'nin ne de 1660 Ti'ın performansını alabiliyorum. En üzücü olanı da eski masaüstüm olan R9 380 ve Ryzen 5 1400 FIFA'da 120 küsur FPS alıyordum bu laptop ile de aynı FPS. Gerçketen fark çok fazla.

RAM yerine sürücüleri güncel tutun. Bu arada bu kadar performans kaybı yaşamanızın RAM'den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sıcaklıklar ne durumda ve oyunun grafik ayarları?

RAM yerine sürücüleri güncel tutun. Bu arada bu kadar performans kaybı yaşamanızın RAM'den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sıcaklıklar ne durumda ve oyunun grafik ayarları?
Çift kanal ve tek kanal çok fark ediyor hocam. İstediği performansı alması için çift kanal yapması lazım. Sürücülerde önemli tabiki.
Diyelim ki kullandığımız oyun veya uygulama 16 GB RAM'den fazla bir tüketim yaptı o zaman da mı dual çalışır yoksa o andan itibaren 24 GB single gibi mi performans alırım ?
Hocam çoğu oyun 16 gb ram sınırını aşmıyor. Zaten ekran kartınızda 6 gb vram var.

8 + 8 veya 16 + 16 yaptığında sürekli Dual Channel olarak çalışır. İşlemcindeki yükü azaltarak ekran kartından daha fazla performans almanı sağlar.

Tüm sürücüler güncel. En yüksek sıcaklık değerlerini Forza Horizon 4 ile aldım. İşlemci 90-92, ekran kartı da sabit olarak 78-80 derecelerde.

Tüm sürücüler güncel. En yüksek sıcaklık değerlerini Forza Horizon 4 ile aldım. İşlemci 90-92, ekran kartı da sabit olarak 78-80 derecelerde.
Tek kanal 16 GB kullanıyorsan Dual Channel kullanman bariz bir şekilde performansı arttırır. 2 şeritli bir karayolu yerine 4 şeritli olanı kullandığında nasıl trafik daha rahat akıyorsa Dual Channel RAM kullanman da tatmin edici performans artışı ve stabilite sağlıyor.

Tek kanal 16 GB kullanıyorsan Dual Channel kullanman bariz bir şekilde performansı arttırır. 2 şeritli bir karayolu yerine 4 şeritli olanı kullandığında nasıl trafik daha rahat akıyorsa Dual Channel RAM kullanman da tatmin edici performans artışı ve stabilite sağlıyor.
Doğru ancak daha yeni 9700 TL bütçeyi sonuna kadar kulandım. Şu an için kısa vadede ( yaklaşık 6 ay ya da 1 yıl ) RAM alma şansım yok. Başka tavsiyeleriniz var mıdır ? Bu fiyat bandında diğer laptoplar 11 bin TL civarı idi alırken. Hata yapmış gibi hissediyorum kendimi ama tek fark single channel olması.

[
Hocam gtx 1650 Ti i510300H 8Gb ram laptop sahibiyim 8Gb ram daha ekledim +30 fps steam pubg de artış yaşadım. Sıcaklık değerlerinde bir değisme olmadı.
RAM yükseltmenin sıcaklığa bir etkisi yok zaten.
Doğru ancak daha yeni 9700 TL bütçeyi sonuna kadar kulandım. Şu an için kısa vadede ( yaklaşık 6 ay ya da 1 yıl ) RAM alma şansım yok. Başka tavsiyeleriniz var mıdır ? Bu fiyat bandında diğer laptoplar 11 bin TL civarı idi alırken. Hata yapmış gibi hissediyorum kendimi ama tek fark single channel olması.
Elindeki 16 GB RAM ' i internet üzerinden satarak 2x8 Alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı