Acer Nitro 5 termal bakımı nasıl yapılmalı?

EFED_3

Hectopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 AN515-46 laptopum var ve artık termal bakımlarını yapmam gerek. İnternette baktigimda işlemci ve ekrana kartinin yanındaki VRAM'lere termal putty diye bir şey sürüyorlar. 0.5 termal pad koysam herhangi bir durum degisir mi? Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum termal padlere hiç elleme, sadece macunu değiştir. Fabrika kalitesinde pad bulmak zor ve pahalı, yanlış pad takarsan laptopu eline alırsın, tecrübe ile sabit maalesef :D. Kaç yıllık bir laptop bu?

Thermal Putty, termal pad ile macun arasında bir kıvama sahip olduğu için internetten onu alıp kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır 0.5 mm koyduğun termal padler belkide soğutucu bloğa temas etmeyecek ve ısı iletimi sağlayamayacaktır. Sağlıklı olan termal putty kullanman. Ayrıca seçtiğin termal macunda çok ama çok önemli, kesinlikle artric veya thermal grizzly almamalısın pop out dedikleri ısınınca yandan taşma olarak da adlandırdıkları termal macunun sızmasıdır. Ben kendi bilgisayarıma Termalrigth TF7 kullanıyorum gayette memnunum. Vizkositesi gayet iyi ve uygun.

termal putty yerine 0.5mm ped koyarsanız blok yüzeye tam oturmaz ve sıcaklık sorunları yaşarsınız. PuTTY tahmin ettiğinden ince bir katman oluşturuyor. 0.5mm oldukça kalın kaçar.

İnternette PuTTY satılıyor. Alıp uygulayın. Başka çaresi yok. En azından ucuz çaresi yok 😀

Laptopu açınca termal Putty'lerin durumuna göre internetten sipariş edeceğim.

termal putty, termal pad ile macun arasında bir kıvama sahip olduğu için internetten onu alıp kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır 0.5 mm koyduğun termal padler belki de soğutucu bloğa temas etmeyecek ve ısı iletimi sağlayamayacaktır. Sağlıklı olan termal putty kullanman. Ayrıca seçtiğin termal macunda çok ama çok önemli, kesinlikle artric veya Thermal Grizzly almamalısın pop out dedikleri ısınınca yandan taşma olarak da adlandırdıkları termal macunun sızmasıdır. Ben kendi bilgisayarıma termalrigth TF7 kullanıyorum gayet de memnunum. Vizkositesi gayet iyi ve uygun.

Termal macun olarak MX6 kullanıyorum 2 yılda bir değiştiriyorum pumpout konusunda bir şey yaşamadım.

Dostum termal padlere hiç elleme, sadece macunu değiştir. Fabrika kalitesinde pad bulmak zor ve pahalı, yanlış pad takarsan laptopu eline alırsın, tecrübe ile sabit maalesef :D. Kaç yıllık bir laptop bu?
3. Yılı

Laptopu açınca termal Putty'lerin durumuna göre internetten sipariş edeceğim.

Termal macun olarak MX6 kullanıyorum 2 yılda bir değiştiriyorum pumpout konusunda bir şey yaşamadım.

3. Yılı
Hiçbirşey olmaz o padlere, kullanmaya devam et. Yanlış pad takıp zarar verme ihtimalin var. Ben laptop ekran kartının vram padlerini aynı ölçüde ki padler ile değiştirmiştim ve sonucunda vramler yandı :d.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı