Acer Nitro 5 termal macun degistirmek garanti bozar mı?

Nyaan_Neko

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Acer Nitro 5 laptop aldim daha gelmedi. Geldigi zaman HDD takmak ve termal macun degistirmek istiyorum. Ancak termal macun degistirmenin garantiyi bozup bozmayacagi hakkinda bir bilgi bulamadim. Sadece HDD yukseltmesinin bozmayacagini okudum.

Diğer parçalara zarar vermediğiniz sürece Acer marka boş slotu olan/yükseltme yapılabilen bilgisayarlarda garanti gitmiyor, kesin teyit için Acer'i arayıp sorabilirsiniz. Ama yeni alınan bilgisayara neden termal macun yapmak istiyorsun ki zaten 0 geliyor sana, 6 ayda bir yaparsın onu.

Sıfır laptopun macununu neden değiştiriyorsunuz?
Kesin degistirecegim diye bir sey yok sicaklik degerleri yuksek olursa degistiririm fabrikanin surdugu macunun kalitesi iyiyse degistirmem hic. Aldigim modelin test videosu neredeyse hic yok o yuzden isinma durumunu bilemiyorum. Garanti durumunu simdiden ogrenmek istedim.

Acer Nitro 5 laptop aldim daha gelmedi. Geldigi zaman HDD takmak ve termal macun degistirmek istiyorum. Ancak termal macun degistirmenin garantiyi bozup bozmayacagi hakkinda bir bilgi bulamadim. Sadece HDD yukseltmesinin bozmayacagini okudum.
Acer belirli bir süre içerisinde bir veya birkaç defa bedava bakım yapıyor ve macun değişimi yapıyor, arayıp sorabilirsiniz.

Ram değiştirmek ve disk değiştirmek veya eklemek bozmaz.
Termal macun konusu sıkıntılı. YAPMAYIN.

Acer Nitro kullanıcısıyım.
Sıkıntı yaşamanızı istemem.
Bazı tazvsiyeler.
1-) Mümkünse HOME versiyon kurun. ( Hem kişisel olarak benim hem de Acer Servisin önerisidir. Pro sürümde bazı sıkıntılar yaşama ihtimaliniz var.)
2-) Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın ve kurulumdan sonra windows güncellemelerin tamamlandığından emin olmadan hiçbir driver kurmayın.
3-) Güncellemeler tamamlandıktan sonra nitro sense'yi ve acer destek yazılımlarını kurup tekrar windows güncelleme kontrolü yapın.
4-) En son aygıt yöneticisine girerek var ise eksik aygıtların driverlerini kurun ama yüksek ihtimalle Windows update tüm driverleri kurmuş olacaktır.
5-) Sorun yaşamadığınız sürece Windows update'nin kurduğu driver kalsın. Daha güncel driver varsa bile eğer sorun yaşamıyorsanız kurmanızı tavsiye etmem. ( Aslında acele etmeyin anlamında, muhtemelen Windows updateye de bir müddet sonra yüklenir.)

Yeni laptopunuzu güle güle kullanın..

Ek: İşlemciniz intel ise ve kurulum aşamasında SSD nizi göremeyebilirsiniz. Ek driver gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı