Acer Nitro 5 Valorant'ta düşük FPS veriyor

FarukS

Kilopat
Katılım
5 Ağustos 2018
Mesajlar
1.865
Makaleler
1
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yurt dışından Acer Nitro 5 modeli laptop aldım. Prizde oynuyorum. Valorant oyununda her şey en düşük 1280x1024 çözünürlükte 90-120 FPS arası alıyorum. Ayarları en yüksek 1080p çözünürlükte 50-70 FPS arası alıyorum. Unlost FPS arttırma videosundaki her şeyi yaptım. Laptop yüksek performans modunda. Isınma sorunu yok işlemci 70-80 derece arası gidiyor. Ekran kartı 60-70 derece arası. Çoğu konuda RAM sorunu yazıyor fakat 8 GB RAM'li kasam RX570 ile 150-200 arası alıyor? FPS'yi nasıl yükseltebiliriz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı laptopun GTX 1050 modeliyle 90 -110 FPS alıyorum en yüksekte 1080p'de. RAM ile çok ilgili değil gibi.(almanınız faydası var) İşlemci frekansınız kaç oyun içindeyken?
Modeliniz nedir tam olarak önceki konulardan GTX 1650 Tİ diye hatırlıyorum.
AN515-59KS.
Düşer hocam hatta geçen aynı senaryo ancak farklı bir marka cihazın sorununu çözdüm. Hocam özetle çift kanal yapın cihazı FPS değerleriniz yerine gelecektir. Buna neyin sebep olduğunu öğrenmek ve sizin gibi aynı sorunu yaşayan insanların bunu nasıl çift kanal RAM ile çözdüğünü aşağıda bıraktığım linkteki "çözüm" mesajına bakarsanız görürsünüz. Orada sorunun sebebi (kaynağını) ve diğer sizin gibi sorun yaşayan insanların konularını görmüş olursunuz. @FarukS

Link: ASUS TUF FX705DU performansı düşük

Not: Eskiden herkese uzun uzadıya anlatırdım ancak bu son konuda özet olarak geçtim ve gerekli referans linklerini de eklediğim için direkt bu konudaki mesajıma yönlendirdim.
Hocam RAM'leri 8*2 yaparsanız çözülür gibi.
@xbea hocam daha bilgiliydi, buralardaysa bakar sanırım.
Şu an bu işlemi yapacak maddi güç kalmadı. Önümüzdeki aylarda alabilirim. Eğer alırsam ve değişirse burayı güncellerim.
Mesajlarınız için teşekkür ederim. 2x8 RAM şu anda yapamayacağım. Önümüzdeki aylarda değiştirirsem burayı güncellerim. Herkese iyi forumlar.
 
AN515-59KS.


Şu an bu işlemi yapacak maddi güç kalmadı. Önümüzdeki aylarda alabilirim. Eğer alırsam ve değişirse burayı güncellerim.
Mesajlarınız için teşekkür ederim. 2x8 RAM şu anda yapamayacağım. Önümüzdeki aylarda değiştirirsem burayı güncellerim. Herkese iyi forumlar.
Hocam eğer işe yarar ise burada cevabımı çözüldü işaretlerseniz referans gösterebileceğim konu sayısı çoğalmış olur. Bu sayede diğer bu sorunu yaşayan insanlara da yardımcı olabilirim. Herhangi başka bir konuda aklınıza takılan bir şey olursa ve benimde yardımcı olabileceğim bir konu ise yardımcı olmaya çalışırım. İyi forumlar saygılar.

Not: Unutmadan RAM yükseltmesinde aynı RAM'den 2 tane olması gerekir yoksa mavi ekran yiyebilirsiniz. Unutmayın en garanti yol 2'li satılan RAM kitleri almaktır. Çünkü marka ve özellikler aynı bile olsa hata çıkma ihtimali vardır (üretim yılı farklılıkları, seri numarası farklılıkları sonucu çip farklılıkları meydana gelir ve uyumsuzluk çıkabilir. 2'li RAM kitlerinde bu ihtimal çok çok azdır.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı