Acer Nitro 5 vs 13 inç MacBook Pro

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar bu yazacağım 2 laptoptan hangisi daha performanslı ve iyidir?

Acer Nitro5.
AMD VEGA8-2 GB dahili, AMD RX560X harici 4 GB ekran kartı.
Ryzen 5 3550H işlemci 8 çekirdek.
8 GB RAM DDR4.
256 GB SSD.
15.6 inç 1920x1080p IPS ekran.
-
13 inç MacBook Pro.
Apple M1 çip.
8 GB RAM.
256 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne için alacaksınız? Oyun içinse net bir şekilde Nitro önde ancak M1'in pil ömrü, işlemci performansı çok güçlü. Grafik birimi ise yer yer 1050'nin az altıyken yer yer 1050 Ti hatta 1650 kadar güçlü. Macbook'un ekranı çok daha iyi ve daha hafif.

Ne için kullanacaksınız asıl soru burada.

Ne için alacaksınız? Oyun içinse net bir şekilde Nitro önde ancak M1'in pil ömrü, işlemci performansı çok güçlü. Grafik birimi ise yer yer 1050'nin az altıyken yer yer 1050 Ti hatta 1650 kadar güçlü. Macbook'un ekranı çok daha iyi ve daha hafif.

Ne için kullanacaksınız asıl soru burada.
Oyun ve normal kullanım için alacağım. Gecenin bu vaktinde konu açmak istemedim ama bilginiz var ise bir şey sormak istiyorum.
AMD laptop işlemcilerde CPU hızımı sabitlemek istiyorum. Fakat BIOS tan olmuyor nerden yapabilirim?

Oyun ve normal kullanım için alacağım. Gecenin bu vaktinde konu açmak istemedim ama bilginiz var ise bir şey sormak istiyorum.
AMD laptop işlemcilerde CPU hızımı sabitlemek istiyorum. Fakat BIOS tan olmuyor nerden yapabilirim?
Oyun için Macbook'u pek önermiyorum. Eğer rekabetçi bir oyuncu değilseniz ve 60Hz yeterliyse LoL, CS:GO gibi oyunları kurup rahatça oynatabilir Macbook. AAA oyunlarıysa GFN ile çözebilirsiniz. Normal kullanımda ikisi de fazlasıyla yeterlidir. Ben Macbook Pro yerine 16GB Air alırdım ama ağır işlerde kullanmayacaksanız Pro daha mantıklı.

CPU hızı için BIOS'tan olmuyorsa bu program işinize yarayabilir. 9.3.1 sürümünü değil 9.3'ü indirin.

Oyun için Macbook'u pek önermiyorum. Eğer rekabetçi bir oyuncu değilseniz ve 60Hz yeterliyse LoL, CS:GO gibi oyunları kurup rahatça oynatabilir Macbook. AAA oyunlarıysa GFN ile çözebilirsiniz. Normal kullanımda ikisi de fazlasıyla yeterlidir. Ben Macbook Pro yerine 16GB Air alırdım ama ağır işlerde kullanmayacaksanız Pro daha mantıklı.

CPU hızı için BIOS'tan olmuyorsa bu program işinize yarayabilir. 9.3.1 sürümünü değil 9.3'ü indirin.
AMD işlemcileri bu uygulama desteklemiyor.
Güç ayarlarından en yüksek işlemciyi 99 yapıp turbo boost u kapattığım zamanda işlemcimi 1.70 GHZ ye destekliyor. Ama benim için 2.00 - 2.30 arası iyi.

Ben olsam Macbook Air 16GB alırdım. Ayrıca AMD için Ryzen Controller ile underwatt/underwolt yapabilirsiniz.

Oyun için Macbook önermiyorum. Zira M1 Macbook'larda fan yok ve bu da işlemcinizin çok ısınmasına neden olur. İşlemciniz ne kadar ısınırsa ömrü o kadar kısalır. Buna istinaden ben size Acer Nitro 5 öneririm.
M1'lerde fan yok değil Air'da fan yok, Pro'da var. Ayrıca; 5nm ve sıvı likit ile fanlı olan Pro modeliyle arasında çok az bir fark var. Şahsen birebir aynı ürün birebir aynı fiyata fanlı ve fansız olsa fansızı tercih ederim. Isınma olarak çok az bir fark var. Performans olarak belli bir süreden sonra sadece %9 performans farkı oluyor. Gereksiz gürültü ve tozlanma olmuyor. Oyun içinse M1 ile 1650 Mobile'a yaklaşan hatta yer yer geçen bir performans elde etti. Elbette çok oyun desteği olmaması oyun için mantıklı olmayan bir cihaz yapıyor. Yine de; M1 gerçekten bir harika yarattı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı