Acer Nitro 5 vs 13 inç MacBook Pro

M1'lerde fan yok değil Air'da fan yok, Pro'da var. Ayrıca; 5nm ve sıvı likit ile fanlı olan Pro modeliyle arasında çok az bir fark var. Şahsen birebir aynı ürün birebir aynı fiyata fanlı ve fansız olsa fansızı tercih ederim. Isınma olarak çok az bir fark var. Performans olarak belli bir süreden sonra sadece %9 performans farkı oluyor. Gereksiz gürültü ve tozlanma olmuyor. Oyun içinse M1 ile 1650 Mobile'a yaklaşan hatta yer yer geçen bir performans elde etti. Elbette çok oyun desteği olmaması oyun için mantıklı olmayan bir cihaz yapıyor. Yine de; M1 gerçekten bir harika yarattı.
Bunu bildiğim iyi oldu. Zira render için bir sistem arıyordum. Sırf fansız diye Macbook M1 almayacaktım. Ama bana göre oyun için üretilen Acer dururken oyunla alakası olmayan Macbook alınmaz. Sırf günlük kullanım için alınsa alınırdı.

Ama bana göre oyun için üretilen Acer dururken oyunla alakası olmayan Macbook alınmaz. Sırf günlük kullanım için alınsa alınırdı.
Katılıyorum.
Bunu bildiğim iyi oldu. Zira render için bir sistem arıyordum. Sırf fansız diye Macbook M1 almayacaktım.
R23'te Air ile Pro kıyaslanırken şu şekilde sonuçlar çıkıyor;

Air - 7736.
Air (10 dakika) - 6885.
Air (30 dakika) - 6858.
Air (1 saat) - 6832.

Pro - 7777.
Pro (10 dakika) - 7735.
Pro (30 dakika) - 7712.
Pro (1 saat) - 7698.

Başta sonuçlar düşse bile gerisinde düşmüyor. Render gibi programlardaysa sürekli %100 kullanım olmadığı için zaten hep full performansta. Bir tek "export" işlemi gerçekleşirken 10 dakika yerine 10 dakika 30 saniye oluyor örneğin. Pro yapılacağına 16GB RAM daha mantıklı. Bu minik performans kaybı içinse gürültü çekmeye ve toz temizlemekle uğraşmaya değmez.

Gördüğüm kadarıyla Macbook Pro'lar 12-13k civarında. Bahsettiğiniz Acer laptop o fiyattaysa kesinlikle alma.
O paralara RTX 2060-3060 civarı bir kart ile 10. Nesil Intel veya 4. Nesil AMD işlemcili laptop alabilirsin muhtemelen.

Ben olsam Macbook Air 16GB alırdım. Ayrıca AMD için Ryzen Controller ile underwatt/underwolt yapabilirsiniz.
Ryzen controller için bilgisayarı her açtığımda uygulamayı açmam gerekir mi?
Çok ayarı var çünkü ben GHZ sabitlemek istiyorum.
Pilde kullanırken cihazımı 2.00-2.30 GHZ arası ama prize takınca 3,7 oluyor vs.

Arkadaşlar bu yazacağım 2 laptoptan hangisi daha performanslı ve iyidir?

Acer Nitro5.
AMD VEGA8-2 GB dahili, AMD RX560X harici 4 GB ekran kartı.
Ryzen 5 3550H işlemci 8 çekirdek.
8 GB RAM DDR4.
256 GB SSD.
15.6 inç 1920x1080p IPS ekran.
-
13 inç MacBook Pro.
Apple M1 çip.
8 GB RAM.
256 GB SSD.

13 inç artık tabletleri kullanılıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı