Arkadaşlar merhaba. Benim anakartı arızalı Acer Nitro 5 bir notebookum var. Şu an hiçbir şekilde kullanamıyorum bu yüzden ve bir şeyi merak ediyorum. Ben bu laptopa farklı bir anakart takabilir miyim? Bu neye bağlıdır uyumlu olması için tam olarak anakart modeli falan mı tam bilmiyorum bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Anakartın üstünde yazan yazıların resmini de bırakıyorum.
Mesela Acer'i ele alalım bir milyon adet aynı tip (PCB yani anakartın üzerinde bulunan parçalar olmayan hali) olarak sipariş veriyor.
Sonra bu PCB'ye farklı donanımlar takarak farklı modeller sürüyor piyasaya.
Durum bu şekilde ama senin modele uygun anakart hangi modellerde kullanılmış onu ancak yetkili servis bilir.
Mesela Acer'i ele alalım bir milyon adet aynı tip (PCB yani anakartın üzerinde bulunan parçalar olmayan hali) olarak sipariş veriyor.
Sonra bu PCB'ye farklı donanımlar takarak farklı modeller sürüyor piyasaya.
Durum bu şekilde ama senin modele uygun anakart hangi modellerde kullanılmış onu ancak yetkili servis bilir.
Adaptör bağlantısının çipseti dediğiniz parça beslemedir.
Anakartta onarılması en kolay elemanlardan biridir.
Nasıl onarılamadı ki?
Garanti kapsamındaki servis sıvı teması sonucu falan filan diyerek anakart değişimi yapmadı. Ben de uğraşmadım. Evet attığınız anakartı gördüm fakat GPU su sökülmüş. Aslında kendi anakartımdakini buna entegre ettirmek de fena fikir değil.
Garanti kapsamındaki servis sıvı teması sonucu falan filan diyerek anakart değişimi yapmadı. Ben de uğraşmadım. Evet attığınız anakartı gördüm fakat GPU su sökülmüş. Aslında kendi anakartımdakini buna entegre ettirmek de fena fikir değil.
Garanti kapsamındaki servis sıvı teması sonucu falan falan diyerek anakart değişimi yapmadı. Ben de uğraşmadım. Evet attığınız anakartı gördüm fakat GPU'su sökülmüş. Aslında kendi anakartımdakini buna entegre ettirmek de fena fikir değil.
Ha bir de tabii iki anakart tamircisi daha ilgilendi. Farklı kişilere de versem sonuç çıkar mı bilmiyorum.