Acer Nitro 5'te fanı maksimumda kullanmak sıkıntı yaratır mı?

CordiB

Hectopat
Acer Nitro 5 kullanıyorum. AAA oyunlarda otomatik fan hızında CPU: 88-92 arası GPU: 70'lerde geziyor, fan hızını maksimuma aldığımda CPU: 72-74 GPU: 68 arasında seyretmekde. Oyun oynarken uzun süre fanları maksimumda kullanmak uzun vadede sıkıntı yaratır mı?

Anladım hocam biraz daha ortama dikkat etmekte fayda var yani. 4000RPM'den 6000 RPM'e çıkıyor maksimum da toz artışı artsa bile zaten normalde de kacari yok gibi.
maalesef. 1-2 yılda bir tanıdığınız veya güvenilir bir bilgisayarcıya bakımını yaptırırsanız sizi baya götürür. termal bakımı bilmiyorsanız ellemeyin bence. çünkü işlemci ve ekran kartının üzerinde görülmesi zor olan yüzlerce SMD var. ben bu işi bilen bir bilgisayarcıya yaptırın diyorum hocam.

Maalesef. 1-2 yılda bir tanıdığınız veya güvenilir bir bilgisayarcıya bakımını yaptırırsanız sizi bayağı götürür. Termal bakımı bilmiyorsanız ellemeyin bence. Çünkü işlemci ve ekran kartının üzerinde görülmesi zor olan yüzlerce smd var. Ben bu işi bilen bir bilgisayarcıya yaptırın diyorum hocam.

Daha 1 yıl olmadı hocam RAM takviyesi yapacağım zaman garantidede bakımını yaptırmayı düşünüyorum.

Acer Nitro 5 kullanıyorum. AAA oyunlarda otomatik fan hızında CPU: 88-92 arası GPU: 70'lerde geziyor, fan hızını maksimuma aldığımda CPU: 72-74 GPU: 68 arasında seyretmekde. Oyun oynarken uzun süre fanları maksimumda kullanmak uzun vadede sıkıntı yaratır mı?

Fanı Max almana gerek yok Nitro sense üzerinden cool Boost sürekli açık olsun o duruma göre fanın hızını zaten otomatik ayarlıyor.

Oyun oynarken uzun süre fanları maksimumda kullanmak uzun vadede sıkıntı yaratır mı?

Dizüstü bilgisayarın düz zeminde olacak bir şekilde konumlandırıldığında uzun vadede hiçbir sorun çıkarmaz. Arada sırada fanın tozunu alırsın yeterli.

Fanı Max almana gerek yok Nitro sense üzerinden cool Boost sürekli açık olsun o duruma göre fanın hızını zaten otomatik ayarlıyor.

Oyuna girmeden önce fanları maksimuma almak sıcaklık değerlerini birkaç derece daha düşük tutuyor. Yıllardır öyle yaparım.

Fanların rulmanları normale kıyasla daha cabuk aşınacaktır. Yani sorunuzun cevabı evet sıkıntı yaratır. Fakat bence laptopu soguk tutmak icin gereken neyse onu yapmalısınız. Fanların ömürleri bittiginde arıza verince (ve garanti bitmiş ise) uzerlerindeki kodu AliExpress'te aratıp bulursunuz ve değiştirirsiniz. 10USD'den ucuz fanları almanızı onermem. TR'den fan almayın. En azından benim TR'den aldıgım butun fanlar aşırı kötü idi. Benim MSI GE62'nin CPU fanı 2 senede bir, GPU fanını 3 sene bir sanki ayarlıymışçasına bozuluyordu. GE62'nin fanları boşta 3K RPM yükteyken 6K RPM dönüyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı