Acer Nitro 5'ten MacBook'a geçiş mantıklı mı?

woodyinho_real

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bilgisayar mühendisliği 1. sınıf ögrencisiyim. Acer Nitro 5 i5 RTX 3050 8/512 modelini kullanıyorum. Laptopu şarj adaptorunu bir de ekstradan kitaplarımı yanımda tasıması zor oldugu için daha kompakt bir cihaz olan macbooka gecmeyi dusumuyorum. Genel olarak VS Code PyCharm kullanarak kod yazıyorum arada hobi olarak FL Studio ile ugrasıyorum onun dısında gunluk işler Office programları YouTube kullanıyorum. Bilgisayar muhendisi abilerim ablalarım varsa macbooka gecmeyi önerir mi? Şimdiden teşekkürler.

Bende nitro 5'ten geçtim gayet mantıklı oyun oynamayacağım diyorsan. Ayrıca evde kötüde olsa bir kasa varsa hiç düşünme derim.

Bende Nitro 5'ten geçtim gayet mantıklı oyun oynamayacağım diyorsan. Ayrıca evde kötüde olsa bir kasa varsa hiç düşünme derim.

Evde kasam yok maalesef. Vallahi oyunlarda artık eskisi kadar tat vermiyor hocam FM dısında girdigim oyun yok desem tam olur. İleride lazım olursa belki iş görmelik sistem toplanabilir. Hangi modele gectiniz?

M2 air. Hafif olmaları uzun süre pil ömürleri vs. ile bence perfect fit. Ancak kasanızın olması iyi olur deme sebebim bölümde sizde göreceksiniz yeri gelecek macte yapmanın çok zor olduğu şeyler göreceksiniz ve zaman tasarrufu bakımından vs. iyi olurdu.

Bilgisayar mühendisliği okuyan bir arkadaşım pek memnun değil açıkçası kendisinden, M1 MacBook Air kullanıyor. Gün içinde yoğun işe girdiğinde birden fazla kez şarja taktiğini söylüyor bilgisayarı. Sadece pil ömrüne odaklanıp tercih edecekseniz biraz ince eleyip sık dokumanızı tavsiye ederim. Tabi M1'dan bu yada değişimler olmuş olabilir bunu da göz önüne almak gerek.

Kral bende nitro 16 var. Ben de gecmeyi dusunuyordum. Onun yerine devlet destegi ile klavyeli bir tablet veya 14 inch bir laptop alip kullanmak daha mantikli geliyor. Hem ucuza hem de elimdeki cihazi satmaya takasla vs vs ugrasmadan cozmus oluyorum. Yazilim muh okuyorum ben de. model bakiyorum su an

M2 Air. Hafif olmaları uzun süre pil ömürleri vs. ile bence perfect fit. Ancak kasanızın olması iyi olur deme sebebim bölümde sizde göreceksiniz yeri gelecek Mac'te yapmanın çok zor olduğu şeyler göreceksiniz ve zaman tasarrufu bakımından vs. iyi olurdu.

Sarı sitede baktıgımda içine Windows kurulabildiginden dolayı 2019 2020 model Intel işlemcili MacBook Pro'lar gozume carptı ileride bolumum geregi Windows kullanmam gerekirse oyle hallederim diye düşündüm ama Mac'e Windows kurma muhabbetlerinden hiç anlamıyorum maalesef.

Kral bende Nitro 16 var. Ben de gecmeyi dusunuyordum. Onun yerine devlet destegi ile klavyeli bir tablet veya 14 inch bir laptop alip kullanmak daha mantikli geliyor. Hem ucuza hem de elimdeki cihazi satmaya takasla vs. Ugrasmadan cozmus oluyorum. Yazilim muh okuyorum ben de. Model bakiyorum su an.

Hocamben de klavyesiz tablet var ama yuzune bakmıyorum açıkçası. Derslerde de tablet kullanan biri degilim. Ayrıca şu anki laptopun yanına 14 inç laptop alacaksam bile bu bir Mac cihaz olur Windows varken tekrar Windows'a para vermek bana mantıklı gelmiyor.

Bilgisayar mühendisliği okuyan bir arkadaşım pek memnun değil açıkçası kendisinden, M1 MacBook Air kullanıyor. Gün içinde yoğun işe girdiğinde birden fazla kez şarja taktiğini söylüyor bilgisayarı. Sadece pil ömrüne odaklanıp tercih edecekseniz biraz ince eleyip sık dokümanızı tavsiye ederim. Tabii m1'dan bu ya da değişimler olmuş olabilir bunu da göz önüne almak gerek.

Pil ömrü dısında hafif olması da beni cezbediyor açıkçası. Alacaksam M.2 ve üstü bir model alırım diye dusunuyorum M1 gore farklar olmustur illaki.

Intel model alıp Bootcamp ile Windows kullanılabilir ancak ilerleyen süreçlerde sistem eski kalabilir diye düşünüyorum.
@woodyinho_real

M işlemcili olanlara da kuruluyor diye duymustum ama ne kadar dogru bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı