Acer Nitro AN515-44 için 250 TL'ye kadar termal macun önerisi

Sado32

Decapat
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
72
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 4600H GTX 1650 144HZ ACER NITRO AN515-44
Cinsiyet
Erkek
Acer Nitro AN515-44 modelini 1-1.5 yıldır kullanıyorum laptopu temizliyordum fakat termal macun yenilenmesini geciktirdim bayağı ve ısınmaya başladı. Termal macun yenilenmesini yapacağım fakat çok fazla bilgim yok, kaliteli termal macun önerisi alabilir miyim? Bütçe için maksimum 200-250 ayırabilirim.
 
hocam birde fanlar maks çalışmasına rağmen arkada bu uygulamar açık olduğu halde sıcaklık bu şekilde fazla değil mi termal macun yeterli olur mu düşmesine pc de şuan termal macun yok gibi birşey fanları temiz
1680187366922.png
 
86 çook yüksek bir değer. Ortalama bir termal macun içinizi görür. Arkadaşın attığı yeterli olur. Onun dışında ısınmayla ilgili bir kaç tavsiye vereyim: Bende de AN-515-43 modeli var. İnce kenarlı kasadan. Bence işlemciyi turbo boost ile kullanmak hiç verimli değil. İşlemci kullanımını %99'a çekerek turbo boostun açılmasını engelliyorum. Bu sayede anlık fps düşüşleri vs.'den kurtuluyorum ve performans olarak bir kaybım olmuyor. Zaten turbo boost ile verimli kullanamıyorum. Belki bu benim cihazıma özeldir. Sizde gerek kalmayabilir. Deneyerek karar verin. Bir de eğer oyun oynarken çok ısınıyorsa hatta bilgisayar kendini kapatıyorsa kesinlikle ekran kartınıza "undervolt" yapmanızı tavsiye ederim. Performansa hiç bir etkisi yok ve sıcaklık derecesini gözle görülür biçimde düşmesine sebep oluyor. Biraz araştırın termal macunun yanında bu dediklerimi de yaparsanız ısınma ile ilgili bir probleminiz kalmaz. Merak ettiğiniz bir şeyler varsa yardımcı olabilirim. Not:Benim ekran kartım AMD belki sizin cihazınızda gerek olmayabilir. Yine de bir kaç derece sıcaklığı düşürüp bilgisayarı rahatlatacağını düşünüyorum.
 
86 çok yüksek bir değer. Ortalama bir termal macun içinizi görür. Arkadaşın attığı yeterli olur. Onun dışında ısınmayla ilgili birkaç tavsiye vereyim: Bende de AN-515-43 modeli var. İnce kenarlı kasadan. Bence işlemciyi Turbo Boost ile kullanmak hiç verimli değil. İşlemci kullanımını %99'a çekerek Turbo Boost'un açılmasını engelliyorum. Bu sayede anlık FPS düşüşleri vs.'den kurtuluyorum ve performans olarak bir kaybım olmuyor. Zaten Turbo Boost ile verimli kullanamıyorum. Belki bu benim cihazıma özeldir. Sizde gerek kalmayabilir. Deneyerek karar verin. Bir de eğer oyun oynarken çok ısınıyorsa hatta bilgisayar kendini kapatıyorsa kesinlikle ekran kartınıza "undervolt" yapmanızı tavsiye ederim. Performansa hiçbir etkisi yok ve sıcaklık derecesini gözle görülür biçimde düşmesine sebep oluyor. Biraz araştırın termal macunun yanında bu dediklerimi de yaparsanız ısınma ile ilgili bir probleminiz kalmaz. Merak ettiğiniz bir şeyler varsa yardımcı olabilirim. not: Benim ekran kartım AMD belki sizin cihazınızda gerek olmayabilir. Yine de birkaç derece sıcaklığı düşürüp bilgisayarı rahatlatacağını düşünüyorum.

Bende an 515 42 var işlemci kullanımını nasıl %99'a çekiyorsunuz?
Bir de hangi termal macunu kullanıyorsunuz bana pump out yapmayacak bir şey lazım.
 
Termal Macunlar 2'ye ayrılır :
1-Silikon bazlı macunlar
2-Sıvı metal macunlar

Silikon bazlı macunların iletkenliği yoktur yani anakarta bulaşmasında sakınca olmaz.Fakat ısı iletkenlikler şu an ki en iyi olanı 11.5kw'dir hocam.Eğer iyi bir macun arıyorsanız : Thermal grizzly kryonaut sektördeki en iyi macun olarak geçer fakat gram olarak satarlar ve pahalıdır.Fiyat performans isterseniz eğer Artric mx-4 işinizi görür ve 4 gramı 120 tl idi yanlış hatırlamıyorsam.

Eğer derseniz ki silikon bazlılar yetmez daha ekstrem bir çözüm lazım diyorsanız sıvı metal macun olarak : Thermal grizzly conductonaut öneririm.Farklı markaları araştırmadım sıvı metalde o yüzden sadece bunu önerebilirim.Isı iletkenliği 70kw'dir fakat bu macunları kullanmak için profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim.Bu macunların en tehlikeli yanı iletken olmasıdır.Eğer sürdüğünüz bölgeden taşar ve anakarta temas ederse anakartınız yanabilir.
 
6 ay boyunca laptopumda artric mx-4 kullanmış olarak deneyimlerimden söylüyorum hocam.Pump out yaşasaydım anlayabilecek tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum
Laptoplarda pumpout olma ihtimali yüksek, Arctic'den kaçılmalı.
 
6 ay boyunca laptopumda artric mx-4 kullanmış olarak deneyimlerimden söylüyorum hocam.Pump out yaşasaydım anlayabilecek tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum
Bileşenlerin %100'de saatlerce ve günlerce kullanılırsa hava da sıcaksa olabilme ihtimali var tabi ama bence de mx4' yeterli olur. Diğerini de alabilir yani grizzly ile arasında çok fiyat farkı yok. Ben şimdi alsam grizzly'yi alırdım.

Bende an 515 42 var işlemci kullanımını nasıl %99'a çekiyorsunuz?
Bir de hangi termal macunu kullanıyorsunuz bana pump out yapmayacak bir şey lazım.
Arama kısmından "güç planını düzenle" ye tıklayın. Ardından "gelişmiş güç ayarlarını değiştir"e tıklayın. "İşlemci güç yönetimi" başlığı altında "en yüksek işlemci durumu" nu %99 olarak ayarlayın. Diğer ayar seçeneklerini de okuyup performansınızı arttırabilirsiniz. Örneğin Wifi'nin güç tasarruf modunu açıksa kapatabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı