Acer Nitro AN515-45 alınır mı?

• Konuyu başlatan Pekin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.908
Bütçe
17000

Pekin

Kilopat
Daha fazla  

AMD ile yakın geçmişim hayli karanlık. Ekran kartı tarafında tam 1.5 sene "RX 570'in" WattMan hatası ile boğuştum, denemediğim yol kalmadı. Bir şirketin grafik kartı tarafı böyle bir kabus yaşatınca, farklı birimlerinden de şüpheleniyorsunuz ister istemez.

RTX 3060'lı bir laptop bakıyorum. Intel tercih etmek istiyordum, çünkü okuduğum Adobe makalelerinde Intel işlemcilerin bütün Adobe uygulamalarında (PS, AE vs.) Daha optimize ve stabil olduğu bizzat kullanıcılar tarafından deneyimlenmişti.

Çekirdek performansında R5 5600h i7'ye ciddi bir diff koyuyor.

Şu anda çok kararsızım.

- Gaming Laptopunda "Ryzen 5 5600h" kullanan arkadaşlar deneyimlerini, ve yaşadığı (umarım yaşamamışlardır) sorunları dile getirirse memnun olurum.

- AMD'nin işlemci tarafinda aynen grafik kartlarında olduğu gibi yazılımsal saçma sapan hatalar var mıdır? Eğer satın alırsam hayatımda ilk kez "Ryzen" işlemci kullanacağım ve bu WattMan muhabbeti yüzünden AMD'ye artık şüpheyle bakıyorum.

AMD'nin İşlemci tarafını detaylıca aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

AMD ile yakın geçmişim hayli karanlık. Ekran kartı tarafında tam 1.5 sene "RX 570'in" WattMan hatası ile boğuştum, denemediğim yol kalmadı. Bir şirketin grafik kartı tarafı böyle bir kabus yaşatınca, farklı birimlerinden de şüpheleniyorsunuz ister istemez.

RTX 3060'lı bir laptop bakıyorum. Intel tercih etmek istiyordum, çünkü okuduğum Adobe makalelerinde Intel işlemcilerin bütün Adobe uygulamalarında (PS, AE vs.) Daha optimize ve stabil olduğu bizzat kullanıcılar tarafından deneyimlenmişti.

Şu anda çok kararsızım.

- Gaming Laptopunda "Ryzen 5 5600h" kullanan arkadaşlar deneyimlerini, ve yaşadığı (umarım yaşamamışlardır) sorunları dile getirirse memnun olurum.

- AMD'nin işlemci tarafinda aynen grafik kartlarında olduğu gibi yazılımsal saçma sapan hatalar var mıdır? Eğer satın alırsam hayatımda ilk kez "Ryzen" işlemci kullanacağım ve bu WattMan muhabbeti yüzünden AMD'ye artık şüpheyle bakıyorum.

AMD islemcilerde bir sikinti yok, mumkunse kaliteli RAM'lerle kullanmani tavsiye ederim. 5800H kullaniyorum memnunum.

Şu anda çok kararsızım.

Masaüstü bilgisayarımda Ryzen 7 5800x Kullanıyorum. Kesinlikle Ryzen işlemcilerin üstün bir soğutmaya ihtiyacı var , mesela eskiden intel kullanıyordum İ7 ile gayet güzel birşekilde stok soğutucu ile 2 yıl geçirmiştim sonra elektrik kesintisinden dolayı bilgisayarımın parçaları yanmıştı. Ryzen 5 3600 ile RTX 3070 kullanmaya başladım ve 6. Ayında işlemcim yandı. Ryzen 7 5800x ve PF240 sıvı soğutmaya geçtim ve 2 hafta önce sıvı soğutmam bozuldu. Yazılımsal olarak problem görmedim ama kesinlikle laptopunuzun soğutması çok iyi olması lazım. Fazla soğutma isteyen işlemciler. Tabiiki performansına göre soğutmasıda normal karşılanabilir.

Bahsedilen Acer modelinde termal sorunlarla birçok kez karşılaştım ve duydum. Mevcut üründe termal detaylar birebir aynı tutulmamış olabilir fakat 1660'lı versiyonunda işlemci sıcaklığından ötürü düşük frekans veya throttle problemlerine denk geldim. Çıkılacak maksimum bütçe bu ise alınıp bu detaylar dert edilmeyebilir fakat bütçe arttırma imkanınız varsa başka ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Laptop önerisi konusunda @messinicocugu hocam yardımcı olur.
Masaüstü bilgisayarımda Ryzen 7 5800x Kullanıyorum. Kesinlikle Ryzen işlemcilerin üstün bir soğutmaya ihtiyacı var , mesela eskiden intel kullanıyordum İ7 ile gayet güzel bir şekilde stok soğutucu ile 2 yıl geçirmiştim sonra elektrik kesintisinden dolayı bilgisayarımın parçaları yanmıştı. Ryzen 5 3600 ile RTX 3070 kullanmaya başladım ve 6. Ayında işlemcim yandı. Ryzen 7 5800x ve PF240 sıvı soğutmaya geçtim ve 2 hafta önce sıvı soğutmam bozuldu. Yazılımsal olarak problem görmedim ama kesinlikle laptopunuzun soğutması çok iyi olması lazım. Fazla soğutma isteyen işlemciler. Tabiiki performansına göre soğutması da normal karşılanabilir.
Laptop ile masaüstü soğutmaları karşılaştırılamaz, üstelik işlemciler de aynı değil. İşlemcinizin yanması da garip geldi, işlemcinin sıcaklığı çok yüksek derecelere çıktığında bilgisayar kendini kapatır zaten.

Laptop önerisi konusunda @messinicocugu hocam yardımcı olur.

Laptop ile masaüstü soğutmaları karşılaştırılamaz, üstelik işlemciler de aynı değil. İşlemcinizin yanması da garip geldi, işlemcinin sıcaklığı çok yüksek derecelere çıktığında bilgisayar kendini kapatır zaten.

Aynen veya otomatik kapanmayı kapattıysa ondan sıkıntı olmuştur. İşlemciden dolayı diğer parçaların yanması da garip muhtemelen PSU kaynaklıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı