Acer Nitro AN515-58 için soğutucu mu yoksa stant mı daha iyi olur?

utku kuvancı

Femtopat
Katılım
21 Haziran 2023
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun zamandır soğutucu almayı planlıyorum yaza doğru yaklaştığımız için ama bugün karşıma bir video çıktı. Stant ve sogutucu aynı performansları veriyordu. Arkadaşımız Victus'la yapıyordu gerçi ama benim kullandığım laptopta ızgaralar küçük ve ince. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Şu an Rampage cold breeze AD-RC4 model soğutucuyu sipariş ettim ama iptal etme şansım var. Siz derseniz ki stant al iptal edeceğim stant önerilerinizede açığım fikriniz nedir? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence fan hocam. Stant aldığınızda laptopa temizlik bakım yapmadığınız sürece işe yaramaz. Ayrıca laptopunuzun altında hava akışı olacak alan yok gibi. Benim Monster laptopla aynı.
 
Bence fan hocam. Stant aldığınızda laptopa temizlik bakım yapmadığınız sürece işe yaramaz. Ayrıca laptopunuzun altında hava akışı olacak alan yok gibi. Benim Monster laptopla aynı.
Izgaralar var aynı modeli bende kullanıyorum. soğutucuyu alıp yatay şekilde kullanırsa, hava akışıda sağlanır.
 
Laptoplarda ısınma sorunu varsa fan yerine iç temizliği ve termal macun değişimi daha doğru.
Bunun sebebi dizüstü bilgisayarların ısı uzaklaştırma mantığı ve fanın üflediği alanın yerleşimi ile alakalı.
Şayet kasadaki ızgaralar küçük ise zaten sistem emeceği havadan çok plaka ile çekip hat boyunca dağıtmak için tasarlanmış ve üretilmiş.
Ben taşınabilirlik açısından şunu aldım. Hafifliğinden ve yükseklik ayarı seçeneklerinden memnunum, size de tavsiye ederim zira hem sağlam hem ucuz:
 
Bende de bir soğutucu var lakin pek iyi değil bende almayı düşünüyorum açıkcası. Stant'ı bilmiyorum lakin Soğutucu şart. dediğiniz gibi yaz geliyor artık, ısınma daha fazla olacak. ekran kartı soğutması başarılı lakin işlemci ısısı bir tık fazla bu modelde. 80, 80 üstlerine kadar çıkabiliyor.
 
Bende de bir soğutucu var lakin pek iyi değil bende almayı düşünüyorum açıkçası. Stant'ı bilmiyorum lakin soğutucu şart. Dediğiniz gibi yaz geliyor artık, ısınma daha fazla olacak. Ekran kartı soğutması başarılı lakin işlemci ısısı bir tık fazla bu modelde. 80, 80 üstlerine kadar çıkabiliyor.

Alalı 6 ay geçtiyse bakım / termal macun yapsanız daha iyi olur Max 5 derece iner anlatılarına göre.
 
Bence gereksiz eğer yazları Cyberpunk oynamayacaksanız bırakın şahsen.

RDR2 :D

Ben aslında laptopumun uzun ömürlü olması açısından almayı planlıyorum işlemci ekran kartı ne kadar az ısınırsa o kadar iyi fanların yıpranmama gibi bir durumda söz konusu ben normalde ya Max ayarda ya da performans modunda oynuyorum artık buna gerek kalmayacak o yandanda çok iyi sessiz sakin uçak kalkıyormuş gibi ses olmadan oyun oynamak benim için çök önemli.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı