Acer Nitro AN515 undervolt yapmak

Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Elimde linkte görmüş olduğunuz Acer Nitro AN515 var. Satın alalı 1 sene oldu çok ısınıyor diye termal macun alıp temizlik ve termal macun sürülmesi için servise yolladım.

Geleli 1 hafta falan oldu ama hala CPU bazı oyunlarda 85-90 dereceyi buluyor ve oyun donmaya başlıyor. Bazı yerlerde CPU için undervolt denilen bir işlem yapıldığını gördüm. İlk defa duyduğum bir şey bu konu hakkında bilgim yok. Nasıl yapılır? Yaparsam laptop garantisi gider mi? Gerektiğinden fazla düşürürsem işlemciye zarar verir miyim? Laptopa bir sıkıntı olmasını istemiyorum. Üniversite için aldım, eğer bozulursa şu an için yenisini alamayız. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Kardeşim bende de Acer Nitro 5 i5 8300h işlemcili modeli var bende undervolt yapmak istiyorum sen yapabildin mi? Hangi programla yaptın ve hangi değerleri verdin bana da yardımcı olur musun?

Kardeşim bende de Acer Nitro 5 i5 8300h işlemcili modeli var bende undervolt yapmak istiyorum sen yapabildin mi? Hangi programla yaptın ve hangi değerleri verdin bana da yardımcı olur musun?

Intel'in bir programı vardı adını hatırlamıyorum şu an 5-10 derece arası düşmüştü sıcaklık ama voltajı çok düşürünce yükteyken bilgisayar mavi ekran veriyor. En iyi değeri bulmak için azar azar kısarak stres testi yapmak gerek. Laptopuda anneme verdim format atıp değerler 0 landı hatırlamıyorum değerleri.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı