Acer Nitro V15 8 GB RAM ile Windows 11 kullanılır mı?

whobesuchamisfit

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Acer Nitro v 15 Intel Core i5 13420H 8 GB 512 GB SSD RTX 4050 6 GB FreeDOS 15.6" FHD IPS taşınabilir bilgisayar NH.Qnbey.001.

Bu bilgisayarı aldım fakat birkaç ay boyunca RAM takviyesi yapamayacağım. Hangi işletim sistemi daha sağlıklı olur sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynısının 1 TB versiyonu var. Donmalar ve takılmalar oluyor arada bir yetmiyor 8 GB RAM ancak Acer uygulamaları Windows 10'da çalışıyor mu emin değilim. Sitede Windows 11 gerektiği yazdığı için kullanıyorum. Windows 10'da çalışıyor ise 10 kurmanız daha mantıklı. 11'de 8 GB pek yeterli değil. Boşta 6 GB RAM sistem kullanıyor zaten bende.

Bende aynısının 1 TB versiyonu var. Donmalar ve takılmalar oluyor arada bir yetmiyor 8 GB RAM ancak Acer uygulamaları Windows 10'da çalışıyor mu emin değilim. Sitede Windows 11 gerektiği yazdığı için kullanıyorum. Windows 10'da çalışıyor ise 10 kurmanız daha mantıklı. 11'de 8 GB pek yeterli değil. Boşta 6 GB RAM sistem kullanıyor zaten bende.

Hocam peki konu dışı olacak ama, bilgisayardan memnun musunuz acaba ben satın aldım fakat henüz gelmedi biraz da heyecanlıyım FPS değerlerinden bahsedebilir misin rica etsem.

Hocam peki konu dışı olacak ama, bilgisayardan memnun musunuz acaba ben satın aldım fakat henüz gelmedi biraz da heyecanlıyım FPS değerlerinden bahsedebilir misin rica etsem.
Soğutma açısından alternatiflere göre zayıf ancak kullanılmayacak kadar değil. Ağır yük gerektiren oyunlarda fanlar gürültülü olabiliyor kulaklık kullanmak gerekiyor. Cyberpunk'ta DLSS ve Frame Gen açık şekilde ultra ayarlar RTX yüksekte 60 FPS civarı verebiliyor. Elden Ring'de de en yüksek ayarlarda 60 FPS sabit oynatıyor. Spiderman oyunları da aynı şekilde. RDR2'de de en yüksek DLSS açık şekilde 70 FPS civarını görüyor. Mafia Definitive Edition'da 100 FPS civarı alıyordu. Güncel oyunların çoğunu yüksek civarı ayarlarda 60 FPS oynatabiliyor. Birkaç istisna vardır tabii de özellikle DLSS kullanan oyunlarda DLSS 3.5 ile rahat oynatıyor. Güç tasarrufu modunda kullanıyorum arada sessiz bir şekilde kullanmam gereken yurt gibi yerlerde 20 FPS civarı bir fark oluyor. Bu oyunların çoğunda 60 FPS'ten fazla da alır ancak çok sesli olmaya başlıyor aşırı ısınmaya başlayınca. Bu yüzden genelde 60 FPS sabitliyorum. Uzun süre yüksek fan sesi duymak baş ağrıtabiliyor. Çoğunlukla kulaklık kullanınca bayağı azalıyor ses ama. Rahatsız etmeyecek seviyeye geliyor.

Soğutma açısından alternatiflere göre zayıf ancak kullanılmayacak kadar değil. Ağır yük gerektiren oyunlarda fanlar gürültülü olabiliyor kulaklık kullanmak gerekiyor. Cyberpunk'ta DLSS ve Frame Gen açık şekilde Ultra ayarlar RTX yüksekte 60 FPS civarı verebiliyor. Elden Ring'de de en yüksek ayarlarda 60 FPS sabit oynatıyor. Spider-Man oyunları da aynı şekilde. RDR2'de de en yüksek DLSS açık şekilde 70 FPS civarını görüyor. Mafia Definitive Edition'da 100 FPS civarı alıyordu. Güncel oyunların çoğunu yüksek civarı ayarlarda 60 FPS oynatabiliyor. Birkaç istisna vardır tabii de özellikle DLSS kullanan oyunlarda DLSS 3.5 ile rahat oynatıyor. Güç tasarrufu modunda kullanıyorum arada sessiz bir şekilde kullanmam gereken yurt gibi yerlerde 20 FPS civarı bir fark oluyor. Bu oyunların çoğunda 60 FPS'ten fazla da alır ancak çok sesli olmaya başlıyor aşırı ısınmaya başlayınca. Bu yüzden genelde 60 FPS sabitliyorum. Uzun süre yüksek fan sesi duymak baş ağrıtabiliyor. Çoğunlukla kulaklık kullanınca bayağı azalıyor ses ama. Rahatsız etmeyecek seviyeye geliyor.

Teşekkür ederim hocam ben zaten uzun vadede Riot Games oyunları ve FIFA tarzı oyunlar için kullanıyor olacağım. Üründe sanırım hem RAM hem de SSD için 1 yer mevcut bu biraz kötü olmuş.

Teşekkür ederim hocam ben zaten uzun vadede Riot Games oyunları ve FIFA tarzı oyunlar için kullanıyor olacağım. Üründe sanırım hem RAM hem de SSD için 1 yer mevcut bu biraz kötü olmuş.
SSD'den emin değilim de sanki RAM için 2 slot vardı diye hatırlıyorum. Belki model numarasına göre farklılık gösteriyordur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı