Acer Nitro VG220QBMIIx VRB Teknolojisi

eskrate

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen R5 5500 CPU
Intel Arc A750 GPU
ASUS Prime B-450M K Mobo
16 GB Ram
650W PSU
Merhabalar dün Acer Nitro VG220Qbmiix siparişi verdim. Siparişi verirken VRB ( Visual Response Boost ) teknolojisinden haberim yoktu. 1ms, 75hz, freesync üstüne şık bir tasarım eklenince direk satın aldım. Biraz araştırma yaptım ve VRB olayından gözüm korkmadı değil. Genellikle FPS oyunları oynayan birisiyim Apex Legends CS:GO gibi. Sizce iade etmeli miyim yoksa dert etmemeli miyim kullanan arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim.

Benzer bir konuda yorum yazmıştım bir arkadaşa daha. Ben sizin dediğiniz model olmasa da
Acer Nitro QG221Qbii modelini almıştım. Yorum bırakan azdı ben alırken, herkes de genellikle iyi deyince aldım. Eğer benim monitörümde sıkıntı yoksa, bazı önemli sorunları var cidden. Acer Nitro QG221Qbii hakkında açılmış konuya detaylıca bir değerlendirme yazmıştım, oradan kopyalayarak mesajımı yazıyorum.

Merhabalar, ben yakın zamanda (yakın zaman dediğim 2 ay :d ) yeni bir sistem topladım. Sistem biraz pahalı olduğu için uygun fiyatlı ama kaliteli monitörler bakmaya çalıştım. Bu monitörü gördüm ve aldım. Öncelikle iyi yanlarından bahsedeyim;

-Çerçeveleri çok ince ve şık.
-Tasarım güzel.
-Arkada joystick tarzı bir butonla ayarlamaların yapılması ve aynı zamanda sitesinden indirilen uygulama ile de monitör ayarlarının yapılabilmesi.
-75 hz olması.
-VA panel olması. Üstelik uygun bir fiyata.
-Ayaklarının metalden olması.

Şimdi gelelim kötü ve anlamsız durumlara:

1-) FreeSync yok!
-Ne demek istediğimi anlamamış olabilirsiniz çünkü ben de anlam veremedim. Ekran kartım AMD olmasına rağmen her ayarı da yapılmış FreeSync ile Pubg Lite girdim. Her zıpladığımda, silah ateşlediğimde, item aldığımda monitör gidip geliyor. Bu sorunu araştır araştır çözemedim, sonunda ise yabancılarda da böyle bir konuya yakın bir konu gördüm. FreeSync ile alakalı olduğu söylenmişti kapattım ve düzeldi. Yani bilmiyorum ben mi hata yapıyorum ama yabancılarda bu duruma sitem etmişti. Mademki freesync yazıyorsun adam akıllı olacak bi zahmet. (eğer benim bir hatam varsa hak yemiyorum hiçbir şekilde)

2-) Monitör kesinlikle 1 ms DEĞİL!
-Evet, bu doğru. Monitör 1 ms değil. Hatta çok bariz bir şekilde 1 ms değil. Ha, dersiniz ki neden böyle yazmışlar çünkü yapmak mümkün AMA beraberinde birçok kötülük var. Monitör ayarlarında VRB ayarı bulunmakta. Off - Normal - Extreme diye bulunmakta. Extreme'e aldığınız an tam anlamıyla 1 ms oluyor AMA ekran parlaklığı aşırı bakın aşırı derecede düşüyor bide bu yetmezmiş gibi gözü yormaya sebebiyet veren "flicker" ortaya çıkmaya başlıyor. Açıklamalarında ise ürünün, flickerless diyordu yani flickersız anlamında. Bari tam bir şekilde olsaydı bu ne ya? 1 ms istiyorsanız şart koymuşlar resmen. Ben Off da kullanıyorum yaklaşık 10-12 ms monitör kapalıyken VRB.

3-) Ekranda kapalı tonlarda oluşan garip görüntü?!
-Özellikle siyah, gri ve diğer bu renklere yakın kapalı tonlarda gerek internet üzerinden gerek oyun içi olsun karşılaşıldığında çok garip bir efekt oluşuyor. Bunu en kolay anlaşılır olduğu için "Minecraft" üzerinden anlatacağım. Oyunda yere tabela koyup bir şeyler yazdığınızda siyah gözüküyor yazdığınız yazı oyunda. Eğer siz sağa sola hareket ederken ya da fareyi çevirirken o siyah yere bakınca yazılar kalınlaşıyor iç içe giriyor çok acayip, rahatsız edici bir görüntü oluyor. Bu sadece oyunlarda değil internet üzeindeki resimlerde, yazılarda da oluyor. Yani ne olduğunu anlamadım başka herhangi bir monitörde böyle bişi var mı? Bayağı eski olan (hatta şuan satışı yok) Philips monitörüm hem 5ms di hem de böyle bir saçmalık yoktu!

4-) Göz ve baş ağırısı
-3. madde de bahsettiğim monitörüm de günde 4-5 saat hatta 6 saat bile aralıksız baktığım zamanlar olduğunda çok hafif bir baş ağrısı oluyordu o kadarcık. Bunda 2-3 saat baksam aralıksız gözüm ağrıyor ve başım da ağrıyor. Yani bu çok kötü bir durum benim için.

5-) Çıtırtı
-Diğer maddeler kadar önemli olmasa da monitörden arada (hatta çoğunlukla) bazen hafif sesli bazen orta derecede çıtırtı sesi çıkıyor. Monitör ısınmıyor, sıcak değil ama "çıt.. çııt.." diye sesler çıkıyor kısa bir süreliğine. Beni arada rahatsız etse de bu da ufak bir sorun, pek önemli sayılmayacak bir sorun yani.

Yorumumu okuyup konu hakkında umarım bilgilenmişsinizdir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) İyi günler dilerim.

Yani kısaca özet geçmek gerekirse, Acer'in tüm monitörlerinde bu sorun var mı bilmiyorum, ama bahsettiğim modeli şahsen ben bir daha fırsatım olsa almam.Umarım siz aldığınız monitörden memnun kalırsınız.

Alıntı yaptığım konunun linki:
Acer Nitro QG221Qbii Alınır mı ? - Technopat Sosyal

Benzer bir konuda yorum yazmıştım bir arkadaşa daha. Ben sizin dediğiniz model olmasa da
Acer Nitro QG221Qbii modelini almıştım. Yorum bırakan azdı ben alırken, herkes de genellikle iyi deyince aldım. Eğer benim monitörümde sıkıntı yoksa, bazı önemli sorunları var cidden. Acer Nitro QG221Qbii hakkında açılmış konuya detaylıca bir değerlendirme yazmıştım, oradan kopyalayarak mesajımı yazıyorum.

Merhabalar, ben yakın zamanda (yakın zaman dediğim 2 ay :d ) yeni bir sistem topladım. Sistem biraz pahalı olduğu için uygun fiyatlı ama kaliteli monitörler bakmaya çalıştım. Bu monitörü gördüm ve aldım. Öncelikle iyi yanlarından bahsedeyim;

-Çerçeveleri çok ince ve şık.
-Tasarım güzel.
-Arkada joystick tarzı bir butonla ayarlamaların yapılması ve aynı zamanda sitesinden indirilen uygulama ile de monitör ayarlarının yapılabilmesi.
-75 HZ olması.
-VA panel olması. Üstelik uygun bir fiyata.
-Ayaklarının metalden olması.

Şimdi gelelim kötü ve anlamsız durumlara:

1-) FreeSync yok!
-Ne demek istediğimi anlamamış olabilirsiniz çünkü ben de anlam veremedim. Ekran kartım AMD olmasına rağmen her ayarı da yapılmış FreeSync ile PUBG Lite girdim. Her zıpladığımda, silah ateşlediğimde, item aldığımda monitör gidip geliyor. Bu sorunu araştır araştır çözemedim, sonunda ise yabancılarda da böyle bir konuya yakın bir konu gördüm. FreeSync ile alakalı olduğu söylenmişti kapattım ve düzeldi. Yani bilmiyorum ben mi hata yapıyorum ama yabancılarda bu duruma sitem etmişti. Mademki FreeSync yazıyorsun adam akıllı olacak bir zahmet. (eğer benim bir hatam varsa hak yemiyorum hiçbir şekilde)

2-) Monitör kesinlikle 1 ms DEĞİL!
-Evet, bu doğru. Monitör 1 ms değil. Hatta çok bariz bir şekilde 1 ms değil. Ha, dersiniz ki neden böyle yazmışlar çünkü yapmak mümkün AMA beraberinde birçok kötülük var. Monitör ayarlarında VRB ayarı bulunmakta. Off - Normal - Extreme diye bulunmakta. Extreme'e aldığınız an tam anlamıyla 1 ms oluyor AMA ekran parlaklığı aşırı bakın aşırı derecede düşüyor bir de bu yetmezmiş gibi gözü yormaya sebebiyet veren "flicker" ortaya çıkmaya başlıyor. Açıklamalarında ise ürünün, flickerless diyordu yani flickersız anlamında. Bari tam bir şekilde olsaydı bu ne ya? 1 ms istiyorsanız şart koymuşlar resmen. Ben Off da kullanıyorum yaklaşık 10-12 ms monitör kapalıyken VRB.

3-) Ekranda kapalı tonlarda oluşan garip görüntü?
-Özellikle siyah, gri ve diğer bu renklere yakın kapalı tonlarda gerek internet üzerinden gerek oyun içi olsun karşılaşıldığında çok garip bir efekt oluşuyor. Bunu en kolay anlaşılır olduğu için "Minecraft" üzerinden anlatacağım. Oyunda yere tabela koyup bir şeyler yazdığınızda siyah gözüküyor yazdığınız yazı oyunda. Eğer siz sağa sola hareket ederken ya da fareyi çevirirken o siyah yere bakınca yazılar kalınlaşıyor iç içe giriyor çok acayip, rahatsız edici bir görüntü oluyor. Bu sadece oyunlarda değil internet üzeindeki resimlerde, yazılarda da oluyor. Yani ne olduğunu anlamadım başka herhangi bir monitörde böyle bir şey var mı? Bayağı eski olan (hatta şu an satışı yok) Philips monitörüm hem 5ms di hem de böyle bir saçmalık yoktu!

4-) Göz ve baş ağırısı
-3. madde de bahsettiğim monitörüm de günde 4-5 saat hatta 6 saat bile aralıksız baktığım zamanlar olduğunda çok hafif bir baş ağrısı oluyordu o kadarcık. Bunda 2-3 saat baksam aralıksız gözüm ağrıyor ve başım da ağrıyor. Yani bu çok kötü bir durum benim için.

5-) Çıtırtı
-Diğer maddeler kadar önemli olmasa da monitörden arada (hatta çoğunlukla) bazen hafif sesli bazen orta derecede çıtırtı sesi çıkıyor. Monitör ısınmıyor, sıcak değil ama "çıt. Çııt." diye sesler çıkıyor kısa bir süreliğine. Beni arada rahatsız etse de bu da ufak bir sorun, pek önemli sayılmayacak bir sorun yani.

Yorumumu okuyup konu hakkında umarım bilgilenmişsinizdir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) İyi günler dilerim.

Yani kısaca özet geçmek gerekirse, Acer'in tüm monitörlerinde bu sorun var mı bilmiyorum, ama bahsettiğim modeli şahsen ben bir daha fırsatım olsa almam. Umarım siz aldığınız monitörden memnun kalırsınız.

Alıntı yaptığım konunun linki:
Acer Nitro QG221Qbii Alınır mı ? - Technopat Sosyal

Acer KA242YBI ürününü sipariş verdim. Yazılarını okuyunca üzülmedim değil açıkçası. Özellikle o 1 ms olayı galiba bende de öyle bir problem olacak. Daha monitör gelmedi ama insan bir oraya yazar şu modda şu MS normlade şu MS diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı