Acer Nitro VG270 4K düşük çözünürlükte net değil

turko4444

Centipat
Arkadaşlar merhaba.
Monitör 4K ayarlarda ama bu günkü Türkiye - Letonya maçında tam ekran ekran izledim, 4K olmayan maç yayınında bile devamlı görüntü kalitesi düştü.
Ekran kartım ASUS RX550 bu çözünürlüğü destekliyor. Ben neden 720p yayını kaliteli bir şekilde izleyemiyorum?
Aşağıda zannediyorum gerekli bilgileri verebildim. Donanım bilgilerim de imzamda yazıyor. Monitörü alalı 15-20 gün kadar oldu ve bu durum canımı çok sıkıyor.
Ürün linki:

GÖRÜNTÜ ÖZELLİKLERİ.PNG

ekran özellikleri.PNG

EKRAN KARTI.PNG

Normalde internetin kötü olduğu durumlarda görüntü kalitesi internet odaklı bir seyir halinde evet düşebilir ama internetiniz iyiyse ve kalitenin düşmediği bir zamanda bile kötü bir görüntü kalitesiyle izliyorsanız eğer zaten içeriğin yayınlanma kalitesi oldukça kötüdür. Demek istediğim şu; 4K bir içeriği monitörünüz size gerçekten 4K gösteriyorsa ve bu ister oyunda ister film içeriğinde olsun monitörünüzün bir sorunu yok demektir.
İnternetim Uydunet 100 Mb/ps böyle bir ihtimal olabilir mi?
Sizin kullandığınız monitörün birebir aynısını ama 1080P olan modelini kullanıyorum. Herhangi bir YouTube videosunda bile (eğer 4K bir video ise) 4K yaptığımda daha kaliteli bir görüntü alabiliyorum.

Uydu yayınları bile gerçek 1080p değilken internet üzerindeki yayınla üstüne bir de 4K monitörde netlik sorunu çok normal. 4K bir medya ile deneyin.

Peki, yayın 4K olmayabilir mi? Veya arada yayıncının Bitrait'i düşüyordur internetten dolayı.
Yayın kesinlikle 4K değildi.
Arkadaşlar söylediklerinizin hepsini denedim.
Youtube da bir problem olmadı ama yavaş çekim görüntülerdi. Bilgisayardan 4K film açtım gene bir problem yok fakat alt ve üstteki şeritleri kaldırmak için tam ekrana sığdır yaptığımda hareketli olan savaş sahnesinde üst tarafta 5 cm. kadar şeffaf bir şerit tüm ekran boyunca gelip gidiyor.

Yani internetten kaynaklandığı anlaşıldı. Kafamda ki soru işareti o şeffaf şerit, bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı