Çözüldü Acer nitrosense - Acer trueharmony

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alitrovels

Decapat
Merhaba arkadaşlar sorum kısa ve net. Acer nitrosense içinde yer alan Acer trueharmony ne işe yaramaktadır? Çünkü bende 2 haftadır müzik kısmına sabitlenip kalmış vaziyette değiştirdiğim zaman tekrar girince tekrar müzik olarak görüyorum. Oyun genel, oyun FPS, oyun yarış, filmler, müzikler gibi seçenekleri var.

Çözüm
Dostum, PC'yi yeni aldım. Bende de aynı durum var, çözümünü buldun mu? Yardım et lütfen.

Hocam Windows 10 güncellemelerinden kaynaklı bir sorun yaşadım 1909 sürümü çok sıkıntı çıkarıyordu ses gitmeleri nitrosense te bu sorun. Mayıs ayında 2004 sürümüne yükseltince tüm sorunlarım kalktı ve tekrarlanmadı. Yani ben o sürüm içinde bir çözüm bulmadım sadece Windows 10 güncellemesi düzeltti her şeyi.
Dostum, PC'yi yeni aldım. Bende de aynı durum var, çözümünü buldun mu? Yardım et lütfen.

Hocam Windows 10 güncellemelerinden kaynaklı bir sorun yaşadım 1909 sürümü çok sıkıntı çıkarıyordu ses gitmeleri nitrosense te bu sorun. Mayıs ayında 2004 sürümüne yükseltince tüm sorunlarım kalktı ve tekrarlanmadı. Yani ben o sürüm içinde bir çözüm bulmadım sadece Windows 10 güncellemesi düzeltti her şeyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende de ayni sorun var. On ayarini defistirmeme ragmen muzikte takılı kalıyor. Ne yapmam lazim?

Aslında bir üstte yazdım bunun mantıklı bir kaynağı olmadığı için çözümü de yok haliyle, tamamen Windows 10 güncellemeleri ile Acer yazılımı arasında yaşanan uyuşmazlık. Bunun için ya eski sürümlerden birisini kullanabilirsiniz ya da Microsoft'un yeni güncellemesini beklersiniz.

Merhaba,

Bu sorun ses driverini düzgün kurmamaktan kaynaklanıyor. Yapmanız gerekenler, aşağıda ekran görüntüsünde bulunan driverları bilgisayarınızdan kaldırıp, acer driver sitesinden en güncelini bilgisayarınıza indirip yüklemek. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Audio_Realtek_6.0.8971.1 (sayılarda sürüme göre farklılık olabilir) kurarken her adımını uygulamanız. Kuruluma başladığınızda 1. adımda mevcut driver'ı bilgisayarınızdan kaldıracak ardından bilgisayarınız yeniden başlatılıp otomatik 2. adım yani kuruluma geçecek, kurulum bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecek. Yeniden başlat seçeneğini aktif edip SON'a tıkladığınızda bilgisayarınız tekrar yeniden başlatılacak. Ardından Ekran görüntüsünde belirttiğim diğer yan driverlar'ı yükleyeceksiniz. Artık NitroSense ses ayarlarını kendi içinde bulunan ses kutucuğunda Wawe üzerinden düzenleyebileceksiniz.
1616858735642.png

Sorunu çözülenler lütfen cevaplasın ki kesin çözüm olup olmadığını görelim, teşekkürler.

Merhaba,

Bu sorun ses driverini düzgün kurmamaktan kaynaklanıyor. Yapmanız gerekenler, aşağıda ekran görüntüsünde bulunan driverları bilgisayarınızdan kaldırıp, Acer driver sitesinden en güncelini bilgisayarınıza indirip yüklemek. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta audio_realtek_6.0.8971.1 (sayılarda sürüme göre farklılık olabilir) kurarken her adımını uygulamanız. Kuruluma başladığınızda 1. adımda mevcut Driver'ı bilgisayarınızdan kaldıracak ardından bilgisayarınız yeniden başlatılıp otomatik 2. adım yani kuruluma geçecek, kurulum bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecek. Yeniden başlat seçeneğini aktif edip son'a tıkladığınızda bilgisayarınız tekrar yeniden başlatılacak. Ardından ekran görüntüsünde belirttiğim diğer yan Driverlar'ı yükleyeceksiniz. Artık nitrosense ses ayarlarını kendi içinde bulunan ses kutucuğunda wawe üzerinden düzenleyebileceksiniz.
Eki Görüntüle 943669
Sorunu çözülenler lütfen cevaplasın ki kesin çözüm olup olmadığını görelim, teşekkürler.

Bu bir kesin çözüm değil, bunu ben de yaptım hem de defalarca sorun tamamen Microsoft'un güncellemeleriyle alakalı yoksa her bilgisayarı kapat aç yaptığında bu ses kurulumunu kendi tekrar yapmak istiyor ve yaptırdığınız da sorun kendini tekrar ediyor.
Üstelik ben bu sorunu yaşadığımda 3 aylık Windows 10 kurulu laptop da yaşadım yani FreeDOS şeklinde almamıştım ve Windows 10 güncellemesini yapana kadar da sorun yaşamamıştım.
Ama bu bende çözüm olmadı diye başkasında da olmayacak anlamına gelmiyor bende her laptopu aç kapa yaptığımda yeniden başlatmayı istiyordu driverı kurmak için (bence bilgisayarı her açtığımda yeniden başlatmak zorunda oluşum da bir sorundu).
Ben de şu an bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlarda çözüm olmasını isterim, ama Windows'un saçma sapan çıkardığı güncellemelerden kaynaklanıyor genelde ya yeni çıkacak güncellemeyi ya da o anki güncellemeden eskisine geçiş yapmaları kullananlar için daha sağlıklı olur her program açısından.
Teşekkürler bu arada konunun zenginliğine de katkı yaptığınız için.

Bu bir kesin çözüm değil, bunu ben de yaptım hem de defalarca sorun tamamen Microsoft'un güncellemeleriyle alakalı yoksa her bilgisayarı kapat aç yaptığında bu ses kurulumunu kendi tekrar yapmak istiyor ve yaptırdığınız da sorun kendini tekrar ediyor.
Üstelik ben bu sorunu yaşadığımda 3 aylık Windows 10 kurulu laptop da yaşadım yani FreeDOS şeklinde almamıştım ve Windows 10 güncellemesini yapana kadar da sorun yaşamamıştım.
Ama bu bende çözüm olmadı diye başkasında da olmayacak anlamına gelmiyor bende her laptopu aç kapa yaptığımda yeniden başlatmayı istiyordu driverı kurmak için (bence bilgisayarı her açtığımda yeniden başlatmak zorunda oluşum da bir sorundu).
Ben de şu an bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlarda çözüm olmasını isterim, ama Windows'un saçma sapan çıkardığı güncellemelerden kaynaklanıyor genelde ya yeni çıkacak güncellemeyi ya da o anki güncellemeden eskisine geçiş yapmaları kullananlar için daha sağlıklı olur her program açısından.
Teşekkürler bu arada konunun zenginliğine de katkı yaptığınız için.
Benim sistemim için tek çözüm yolu bu oldu, tabi deneyerek bu sonuca ulaştım. "Zaten Sorunu çözülenler lütfen cevaplasın ki kesin çözüm olup olmadığını görelim" diye belirttim. Denenebilecek bir yol ve eminim bazı kullanıcılar için çözüm olabilir.
Ayrıca teşekkür ederim, cevabımı yanıtlayıp nasıl bir sonuç aldığınızı görebilme fırsatı verdiğiniz için.
Benim sistemim için tek çözüm yolu bu oldu, tabi deneyerek bu sonuca ulaştım. "Zaten Sorunu çözülenler lütfen cevaplasın ki kesin çözüm olup olmadığını görelim" diye belirttim. Denenebilecek bir yol ve eminim bazı kullanıcılar için çözüm olabilir.
Ayrıca teşekkür ederim, cevabımı yanıtlayıp nasıl bir sonuç aldığınızı görebilme fırsatı verdiğiniz için.
Ayrıca wawe sound yazılımı bilgisayarınıza kurmadığınız sürece çözüm olmayacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı