Acer Predator Helios 300 (3070 Ti versiyonu) alınır mı?

Akarulez

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4070S
R5 7500F
16*2GB CORSAIR DDR5
1TB NVME
Dell G2724D
Meslek
Dijital Reklamcılık - Medya Planlama Uzmanı

Elimdeki 4060 TUF gereksiz ısındığından satıp başka cihaz almayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Predator Acer'in premium serisi. Bu cihaz alınır mı? TDP değeri 150 watt mı? RAM'i 1x16 mı yoksa 2x8 mi? SSD'si 1TB mi 512+512 GB mi? Sıcaklık değerleri nasıl? Önerilerinizi ve sorularıma cevapları beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben satın aldım ısınma sorunu vardı her oyunda 92 93 derece oluyordu servise yolladım. Servisten perşembe günü gelecek eğer beklersen deneyimlerimi aktarırım bu laptop da sanırım bana arızalı cihaz geldi.
Çünkü YouTube dan baktığımda herkeste ısı dereceleri bayağı düşük.

Ben satın aldım ısınma sorunu vardı her oyunda 92 93 derece oluyordu servise yolladım. Servisten perşembe günü gelecek eğer beklersen deneyimlerimi aktarırım bu laptop da sanırım bana arızalı cihaz geldi.
Çünkü YouTube dan baktığımda herkeste ısı dereceleri bayağı düşük.
Tabii olur beklerim, 92 93 gerçekten çok çok fazla. Şu anki TUF A15 cihazım 88 90 derecelerde geziyor ancak kasa kalitesi pek iyi değil diye takılmıyorum. Ram ve SSD'yi kontrol edebildiniz mi? 1TB halde mi ssd yoksa bölünük mü 3070 modelinde olduğu gibi? Ram konusu da merak ettiriyor.

Tabii olur beklerim, 92 93 gerçekten çok çok fazla. Şu anki TUF A15 cihazım 88 90 derecelerde geziyor ancak kasa kalitesi pek iyi değil diye takılmıyorum. RAM ve SSD'yi kontrol edebildiniz mi? 1TB halde mi SSD yoksa bölünük mü 3070 modelinde olduğu gibi? RAM konusu da merak ettiriyor.

1x16 RAM var SSD'yi şimdi unuttum ama cihazda 2 tane SSD takılı kanka. Bölünük mü değil mi unuttum vallahi. 150 watt ekran kartı var zaten o çok iyi 150 wattın tamamını kullanıyor hatta bazen geçiyor.

Tek sıkıntısı dediğim gibi işlemci ısısıydı Turbo Boost'u kapatınca işlemci 80 derecelere düşüyordu çok da FPS kaybı olmuyordu ama cihazı Turbo boostsuz kullanmak istemedim.
92 93 olsa dahi throttle sorunu yoktu dediğim gibi cihaz aşırı iyi ama neden böyle ısınıyordu anlamadım perşembe günü göreceğim.

SSD tamam ama RAM'in tek channel olması kötü olmuş ya, ani droplara sebebiyet veriyor olabilir. Kafadan 1900 TL daha ek masraf demek bu da.

DDR5 olduğu için çok bir kayıp olmuyor hocam. Ama tabii takarsanız da çok iyi olur. Ben hiç drop yaşamadım 16 ile.

Hiç yaşamadıysanız o zaman acelesi yoktur. Ufak tefek korkum başladı siz sıcaklık sorunu var dediğiniz için. Ayrıca forumda başka birisi de bu durumdan müzdarip görünüyor.

Hiç yaşamadıysanız o zaman acelesi yoktur. Ufak tefek korkum başladı siz sıcaklık sorunu var dediğiniz için. Ayrıca forumda başka birisi de bu durumdan müzdarip görünüyor.
Perşembe gelirse eğer size detaylı sıcaklıkları atarım hocam yine 90 civarlarında gezerse ben turbo modu kapatıp kullanırım artık 3 4 FPS önemli değil ya.

Perşembe gelirse eğer size detaylı sıcaklıkları atarım hocam yine 90 civarlarında gezerse ben turbo modu kapatıp kullanırım artık 3 4 FPS önemli değil ya.
80 bile fazla bence premium kasalar için. 70 75 civarında seyretmeli çok yorucu oyunlar oynamıyorsanız.

80 bile fazla bence premium kasalar için. 70 75 civarında seyretmeli çok yorucu oyunlar oynamıyorsanız.

75 ortalamaydı Turbo Boost kapalıyken RDR de en fazla 81'i gördü hocam ben test ederken 1-2 FPS ortalamasında değişiklik olmuştu Valorant'ta ise 400 FPS alıyordum Turbo Boost'u kapatınca 350 civarlarına düşmüştü(FPS ağırlıklı oyunlarda fark ediyor ama ekran zaten 165hz o yüzden sıkıntı yok). Sıcaklık yine 74 75 falandı ama yine de gönderdim ben bir kontrol etsinler diye. Gelince size detaylı atarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı