İnceleme Acer Predator Helios Neo 16 i7 14650HX RTX 4060 incelemesi

Pardon teşekkür ederim satın aldım inceleme için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun. Son bir kez daha incelemek isterseniz aşağıdaki linkte aynı kasanın farklı setup hali var. İçindeki parçalar ve ekran harici bakabilirsiniz. Daha videodaki kadar soğuk ortamda sıcaklık testi yapamadım ben. Sadece o setup kullanıcılarının internettteki yorumlarını okuyunca bendekinden çok ısındığını biliyorum. Bu da doğal, işlemci daha çok ısınıyor zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RDR 2'de bir test ettim sıcaklığı. Yaklaşık 2 saat devirip iyice ısıttıktan sonra yanlışlıkla oturumdan çıktım.

Hemen yeniden başlatıp sıcaklıkları 1 kez daha ilk denememe getirene kadar 15 dakika kadar oynamam yetti. Sıcaklıklar aşağıda. Anakart normalde 84-85 idi fakat yeniden başlatıp girme yaramadı herhalde.

Turboda işler iyice sarpa sarıyor, bu performansta. İşlemciye yaramıyor turbo mod bu sıcakta. Ekran kartı etkilenmiyor mod değişiminden.

Genel olarak uzun kullanım sonucu düşüncem alet Nitro serisi ile üst seviye soğutmalı modeller arasına yerleşir. Zaten fiyatı da tam olarak o. İşlemcisi cayır cayır yanan bir model olmasına rağmen bir şekilde tutuyor. Ekran kartı CPU'dan kötü etkileniyor. Daha serin CPU sıcaklığımda yine ekran kartını çalıştırırsam daha az ısınıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-23 154329.png
    371,1 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2025-09-23 154334.png
    334,8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Merhaba hocam, öncelikle incelemeniz güzel ve yararlı olmuş teşekkür ederim, ben aynı bilgisayarı Amazon'dan aldım ve bendeki bilgidayarın işlemcisi çok absürt derecede ısıınıyor, PredatorSense açınca arkada hiçbir şey açık olmamasına rağmen işlemci 85 dereceyi bile görüyor, sistem 45 dereceyken işlemcic 60-65 derecelerde takılıyor, bugün CS2 oynadım, predatorsense performans 4.3 1280PDE tek slot RAM olmasına rağmen ortalama 280 FPS alıyordu ve ara ara 350leri görüyordum fakat işlemci sıcaklığı 100 derece oluyordu ve bu sıcaklık değerleri beni korkrutuyor, yeni bilgisayar olmasına rağmen boşta 75-85 gibi derecelerde olması "acaba ileride sorun yaratır mı" diye düşündürüyor. Cihaz TV bu tarz durumlarda işlemciyi limitliyordu, nasıl yapıldığını bilmiyorum ama işlemci limitlemeyi öğrenip 65W da falan limitlemeyi düşünüyorum bu sayede sıcaklık değerlerinin daha stabil olacağını umuyorum umarım yanılmam.

Turbo modda ısınma yapıyor. Ben de ne yaparsam çözemedim. 14650HX kaynaklı maalesef. Performans modda daha normal değerler aldım. Valorant'ta yine ısındı ama CS'de değerlerim gayet iyiydi. Bir daha oynayınca atarım.

En kötü balanced çekilebilir biraz daha serinlik isterseniz. Düz kullanımda da modu düşürüyorum genelde. Hem ses yapıyor hem de biraz ısınıyor işlemci diğer modlarda boşta. Yine de 80 küsürler yok bende.

Uzun vadeye gelirsek 7-8 ayı geçirmeden sıvı metal müdahaleye ihityaç duyuyor maalesef. Pump out yaptığı için sıcaklıklar daha kötü değerlere çıkabiliyor.

Şu anda da çok fiyat performans değil bence. Hele 5060'lı aletleri 60-65 bine düşürebiliyorken.

Sizin kullanımda 100 sürekli görüyorsa sıkıntı. Ortam koşulları, kullanım şekliniz çok fark ettiriyor. Bende 100 sadece saatlerce FPS devirince anlık yükseliş ile oldu mesela. Stant ile kullanıyorum genelde. Ekran kartında sürekli 89-90, işlemcide sürekli 100 iyi şeyler değil. Yeni aldıysanız alternatiflere yönelebilirsiniz.

Amazon depodan aldım 42 bin TL'ye aldım, bence 42 bin TL'ye göre en fiyat performans bilgisayarı aldım, Turbo modu hiç denemedim, performans modda CS2'de 100 dereceleri görüyordu, önceki mesajımda belirttiğim gibi işlemciye watt sınırı koyup öyle deneyeceğim.
Mesela bugün bilgisayarı 1.5 saattir kullanıyorum ve dengeli modda prizde kullanıyorum, sadece Google'da 6-7 sekme açık ve Teams üzerinden Online derse girdim ve sıcaklıklar böyle.
Neden 96 görmüş olabilir ki mesela, hiç yük bindirecek bir işlem yapmadım.
Bir de PredatorSense açıkken işlemci çok ısınıyor büyük ihtimal uygulamanın animasyonlarından dolayı ısınıyordur.

Hocam bu peak değer. Anlık bir şey olmuştur çıkmıştır. Aktif o sıcaklıkta takılmıyorsa sıkıntı yok. 42 bine de harbiden fenasal ötesi fiyat.

Sıcaklığa MSI Afterburner ile bakın. HW Monitor programları alta alınca anlık değerlerde bozukluk yapabiliyor.

Hocam güç ve pil ayarlarından güç modunu en iyi güç verimliliği olarak ayarladım ve performans modunda CS2'de sıcaklık değerlerim böyle, o ayarı dengeli/en iyi performans olarak değiştirdiğimde ise CS2 sıcaklık değerlerim böyle. Sorunun işlemcinin watt çekişinde olduğunu anladım, throttle stop ile 60-65W ayarlayıp 85 derece üstünü görmediğini görürsem eğer işlemciyi o watt aralığında kullanacağım, en iyi güç verimliliği modunda watt değeri ara sıra 55 wattan 30 wattlara düşüyor sonra tekrar 55 watt civarına çıkıyor bu durum işlemciye zarar verir mi bilmiyorum ama işimi sağlama almak için throttle stop ile kendim watt sınırlaması koyacağım.

Hocam bu model 65W 14650HX'li. Sizinki başka model olmasın? Tam kodu var mı elinizde? Bende maksimum 2. resim oluyor zaten. Balanced mod da oto sınır atıyor işlemciye. Başka oyunlarda nasıl?

Hocam bu model 65W 14650HX'li. Sizinki başka model olmasın? Tam kodu var mı elinizde? Bende maksimum 2. resim oluyor zaten. Balanced mod da oto sınır atıyor işlemciye.
ürün sayfası bu

NH.QRFEY.001

Evet aynı laptopa sahibiz. Sizin sıcaklıkları çözemedim.

Şu an oyundayım mesela. Sıcaklıklar böyle.

Custom fan ayarı atabilirsiniz. CPU'yu 4 bin küsür rpm yapın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    2 MB · Görüntüleme: 11

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…